Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

OM wil dat Middelburgers ruim een miljoen terugbetalen

Toegevoegd: 25-06-2020, 20.13 uur
OM wil dat Middelburgers ruim een miljoen terugbetalen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg wil dat drie Middelburgers, E. van A. (53), zijn partner S. K. (56) en haar broer, de 57-jarige J. K. bij elkaar voor een dikke miljoen euro worden geplukt.

S. K. en E. van A. zouden elk 244.499 euro moeten betalen en J. K. de rest: 667.295 euro. Of justitie dat geld ooit nog kan binnen harken is nog maar de vraag, want het trio heeft nauwelijks geld en hebben allerlei lichamelijke gebreken.

De drie zouden die forse bedragen hebben verdiend met de teelt van hennep. Medio 2007 kwamen ze in beeld. Er volgde een onderzoek en dat resulteerde in de vondst van een kwekerij met 510 planten in Borssele, Middelburg met 440 planten en Vlissingen met 110 planten. De rechtbank in Middelburg werden ze veroordeeld tot taakstraffen, er volgde een hoger beroep en vervolgens cassatie . Nu eindelijk alle juridische processen zijn afgerond kan de afrekening beginnen.

Over zes weken weten de drie wat ze moeten betalen en of het Openbaar Ministerie nog wel mocht vervolgen. Want het heeft allemaal wel héél lang geduurd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (28-6-2020 om 00:15)
Mooi, pluk ze maar lekker leeg. Een uitkering hebben ze ook niet nodig. Totaal geen medelijden met dit gajes.