Weerbericht:
Stapelwolken, perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Bijna 8 keer te veel alcohol: Rijbewijs ingenomen

Toegevoegd: 28-06-2020, 08.55 uur
Bijna 8 keer te veel alcohol: Rijbewijs ingenomen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Het politieteam Oosterscheldebekken heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingenomen.

De bestuurder werd aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. Bij een ademanalyse blies de persoon een waarde van 680 Ug/l waar voor beginnend bestuurders 88 Ug/l de limiet is. De persoon had dus bijna acht keer te veel gedronken.

Omdat vanaf een waarde van 360 Ug/l het rijbewijs van de overtreder moet worden ingenomen, werd dat ook nu gedaan. Een officier van justitie zal de zaak verder oppakken en bepalen of en wanneer de persoon het rijbewijs weer terugkrijgt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (29-6-2020 om 01:02)
@Willem Leuk om even met je te kunnen brainstormen over de straf die we hem gaan opleggen. Waar baseer je die 25000 euro op? Ik zat zelf meer aan 68000 euro te denken, wat denk je daar van? Dat lijkt me passender zodat je zeker weet dat geen enkele rekening ooit nog betaald kan worden, inclusief de verzekeringen zodat zelfs op een moment dat hij niet gedronken heeft, hij de aanrijding van je dochter niet kan vergoeden. Indien de boete niet betaald kan worden zie ik geen andere optie dan zijn ogen uitprikken zodat geen enkel voertuig nog bestuurd kan worden en hij de drank moeilijker kan vinden. Wat jij?
Peter (29-6-2020 om 00:08)
Ik de k niet dat er “gezinnen” ‘s nachts op straat lopen Willen
ik (28-6-2020 om 19:33)
Rijbewijs niet meer terug geven en auto inbeslag nemen en niet meer terug geven gaat voortaan maar lopen of op de fiets
bram goeree (28-6-2020 om 14:22)
volkomen met Willem eens .dit zijn moordenaars op de weg .nog een geluk dat hij op tijd gepakt is .idioot om zo nog te gaan rijden
willem (28-6-2020 om 12:21)
6 x teveel--nu 8 x teveel--op naar de 10 x. wanneer gaan ze nu eens ECHT straffen? zoals rijbewijs innemen--auto in de schredder ven een torenhoge boete van 25.000 euro?? met hun dronken kop zijn ze een gevaar op de weg en voor de mensen. helaas rijden zelden zichzelf dood--meestal een onschuldige voorbijganger met een gezin..