Weerbericht:
Wisselend bewolkt en eerst enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Pepperspray ingezet na klemrijden scooterrijder

Toegevoegd: 28-06-2020, 12.14 uur
Pepperspray ingezet na klemrijden scooterrijder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vannacht pepperspray gebruikt nadat een scooterrijder probeerde te vluchten nadat hij door agenten was klemgereden.

Een motoragent zag de scooterrijder rond 01.45 uur zonder helm rijden. Het was de agent bekend dat de bewuste scooterrijder, een 36-jarige inwoner van Goes, al enkele weken gezocht werd voor het overtreden van zogenaamde schorsende voorwaarden. De motoragent ging naast de scooter rijden terwijl een politieauto met zwaailicht en sirene achter de scooter reed. Toen de scooterrijder niet wilde stoppen, werd de bestuurder klemgereden. Hierna ging hij er lopend vandoor.

De motoragent zette de achtervolging in en gebruikte pepperspray, waarna de Goesenaar op de Frans den Hollanderlaan kon worden aangehouden. Na zijn arrestatie werd de man naar het politiebureau gebracht. Daar werd een speekseltest uitgevoerd omdat bij de man zogenaamde drugs werden gevonden. De test was positief en daarom nam een GGD-arts een bloedproef af. De uitslag is over ongeveer twee weken bekend.

De man kreeg diverse bekeuringen. Tevens wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Hij zit nog vast en zal worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vuilnis (28-6-2020 om 15:19)
En dat allemaalom "stoer"zonder helm te rijden. Had ie er 1 opgezet dan was hij misschien niet eens opgevallen. Geeft goed aan hoe dom sommigen zijn die door de politie in de gaten worden gehouden maar dan toch lompe overtredingen blijven maken.