Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Kajakkers in problemen op Oosterschelde

Toegevoegd: 28-06-2020, 16.59 uur
De kajakkers werden naar de jachthaven van Colijnsplaat gebracht.
De kajakkers werden naar de jachthaven van Colijnsplaat gebracht.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

COLIJNSPLAAT - Na een zoekactie zijn vanmiddag twee kajakkers opgepikt die in problemen waren gekomen op de Oosterschelde bij Colijnsplaat.


Bij de hulpdiensten werd rond 14.35 uur alarm geslagen over de watersporters, welke zich in de buurt van de Zeelandbrug zouden bevinden. Na de melding gingen het politievaartuig P86, de RWS75 van Rijkswaterstaat, de reddingsboten Fred en Mistral op pad. Ook kwam een kustwachtvliegtuig ter plekke om zoekslagen te maken tussen Zierikzee en Colijnsplaat.

De kajakkers konden uiteindelijk worden gelokaliseerd dankzij afgestoken noodvuurwerk, zo meldt de politie. De twee zijn vervolgens naar de jachthaven in Colijnsplaat gebracht. Voor zover bekend verkeerden ze in goede gezondheid,


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (28-6-2020 om 18:42)
Wel noodvuurwerk, maar niet het verstand dat windkracht 6 op de Oosterschelde echt te veel wind is.