Weerbericht:
In de loop van de dag meer bewolking, later in het zuiden regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Alle betrokkenen steekpartij Goes minderjarig

Toegevoegd: 29-06-2020, 11.05 uur - Update: 29-06-2020, 11.14 uur
Zowel de verdachten als het slachtoffer zijn minderjarig.
Zowel de verdachten als het slachtoffer zijn minderjarig.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

GOES - Alle verdachten die gisteren werden opgepakt na een steekpartij in Goes zijn minderjarig. Het slachtoffer is 14 jaar oud. Dat heeft de politie vanochtend bekendgemaakt.


De politie kreeg rond 20.55 uur melding van het steekincident aan de Joannes Antonides van der Goeskade. Ter plekke bleek een 14-jarige Middelburger gewond te zijn geraakt. Hij zou volgens omstanders een buikwond hebben gehad. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was hij aanspreekbaar.

Zes jongens die zich bij de plaats delict bevonden, werden door de politie aangehouden. Het gaat volgens de politie om jongens van 15 en 16 jaar oud uit Middelburg en Vlissingen. In eerste instantie liepen ze rond maar later werden ze op een muurtje gezet en in de boeien geslagen. Vervolgens werden ze één voor één met politiewagens naar het politiecellencomplex gebracht. Een diensthond werd enige tijd preventief ingezet om eventueel vluchten te voorkomen.

De recherche onderzoekt nu welke rol de jongens precies hebben gehad in het geheel. Ze zitten nog vast en worden vandaag verder gehoord. Inmiddels zijn al verschillende getuigen gehoord. Ook zijn camerabeelden bekeken en hebben brandweerduikers nog gezocht naar het gebruikte wapen. Het wapen werd echter niet aangetroffen. Het onderzoek loopt nog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ben Benieuwd (9-7-2020 om 13:48)
@FOEI ! Ben benieuwd naar uw mening over onderstaand bericht? https://www.hvzeeland.nl/nieuws/41855-verdachte-overval-20-had-vuurwapen-bij-zich De man die woensdagavond werd opgepakt in verband met de gewapende overval op een cafetaria in Middelburg is een 20-jarige Goesenaar. Hij had een vuurwapen bij zich.
Jessie Magee (1-7-2020 om 12:48)
PZC, kunnen jullie dat schijnheilige 'jongeren' gewoon weglaten en zeggen waar het op staat? Als het slachtoffer namelijk allochtoon is, wordt de afkomst er breed bij vermeld, maar als de daders uit die hoek komen, wordt het angstvallig verzwegen want 'racisme'. Dit is de randstad niet, zeg waar het op staat alsjeblieft.
Inwoner (30-6-2020 om 23:49)
Wat een bekrompenheid hier zeg. De dader is gewoon een Nederlander... Waarom gelijk weer die 'zie je wel' en 'altijd dezelfde' - kaart trekken. Als je last hebt van hangjongeren, spreek je ze aan, ipv laf vanachter je toetsenbord de strijd aan gaan!
bram goeree (30-6-2020 om 13:19)
en maar lopen zeiken dat ze gediscrimineerd worden en zeiken over politie geweld .dat lokken ze zelf uit .op deze leeftijd al een moord poging op je cv .dat schiet lekker op .de ouders mogen hier ook wel op aangesproken worden hoor wat die zijn mede verantwoordelijk voor de opvoeding .dat dit mislukt is hun verantwoording en niet van de maatschappij .simpel gezegd dit is gewoon uitschot en hoort niet thuis in de maatschappij .sterkte aan het slachtoffer gewenst
Nasa (29-6-2020 om 20:09)
Hangjongeren , trainingsbroek met Hoodies aan en de kap op dit kan niet missen dat ze uit zijn op vechten , stoer doen. Straffen dat zal wel niet , wat weekjes een enkelband en wordt vervolgd. Het zal je kind maar zijn, opvoeding wat is dat tegenwoordig. Straat verbod, flinke straf voor de dader. Is niet normaal , ze hebben geen normen en waarden in deze samenleving.
FOEI ! (29-6-2020 om 18:18)
Wat loopt dat messetrekkergespuis uit walgeren hier eigenlijk te doen ? En zie hoe het falen van de walgerse politiek ook in andere gemeenten voor ellende zorgt en gewoon een gevaar vormt voor Goese kinderen, FOEI walgeren ! Maar goed dat daar dan die gevangenis voor zwaar gestoorde criminelen komt want dan hoeft het bezoek niet zo ver te reizen.
Cookie-instellingen beheren