Weerbericht:
Meest droog. Maandagavond regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Alle betrokkenen steekpartij Goes minderjarig

Toegevoegd: 29-06-2020, 11.05 uur - Update: 29-06-2020, 11.14 uur
Zowel de verdachten als het slachtoffer zijn minderjarig.
Zowel de verdachten als het slachtoffer zijn minderjarig.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

GOES - Alle verdachten die gisteren werden opgepakt na een steekpartij in Goes zijn minderjarig. Het slachtoffer is 14 jaar oud. Dat heeft de politie vanochtend bekendgemaakt.


De politie kreeg rond 20.55 uur melding van het steekincident aan de Joannes Antonides van der Goeskade. Ter plekke bleek een 14-jarige Middelburger gewond te zijn geraakt. Hij zou volgens omstanders een buikwond hebben gehad. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was hij aanspreekbaar.

Zes jongens die zich bij de plaats delict bevonden, werden door de politie aangehouden. Het gaat volgens de politie om jongens van 15 en 16 jaar oud uit Middelburg en Vlissingen. In eerste instantie liepen ze rond maar later werden ze op een muurtje gezet en in de boeien geslagen. Vervolgens werden ze één voor één met politiewagens naar het politiecellencomplex gebracht. Een diensthond werd enige tijd preventief ingezet om eventueel vluchten te voorkomen.

De recherche onderzoekt nu welke rol de jongens precies hebben gehad in het geheel. Ze zitten nog vast en worden vandaag verder gehoord. Inmiddels zijn al verschillende getuigen gehoord. Ook zijn camerabeelden bekeken en hebben brandweerduikers nog gezocht naar het gebruikte wapen. Het wapen werd echter niet aangetroffen. Het onderzoek loopt nog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (29-6-2020 om 12:44)
Weer allemaal buitenlanders die morgen weer vrij lopen en lachen om de politie en gewoon weer verder gaan want thuis zeggen ze er niks van want zij zijn de baas over hun ouders en doen waar ze zin in hebben
P (29-6-2020 om 12:36)
@Pattie helaas is 1 van de agenten ook deels buitenlands, ik zeg niet dat je racistisch bent maar een kleurtje maakt iemand niet direct buitenlands.
Mijn mening (29-6-2020 om 12:21)
En maar klagen, ze gooien hun kansen in de maatschappij zelf weg.
jan (29-6-2020 om 12:17)
Deze gasten één enkele reis op één ezel naar de woestijn sturen ,en hen ouders er achter laten lopen want de zijn tenslotte de gene die hen jong moeten opvoeden dus dat doen ze dat maar in de woestijn ,Tja Pattie ze staan er altijd bij en hebben de grootste mond .
Pattie (29-6-2020 om 11:52)
Wil niet racistisch zijn maar het valt mij wel op dat iedereen in de foto een buitenlandse achtergrond lijkt te hebben (met uitzondering op de politieagenten).
J. Wilder (29-6-2020 om 11:46)
Beterschap aan het slachtoffer. Wat erg om dat mee te maken om zo'n leeftijd. En dan voor de verdachten: 15 en 16 jaar oud en dan al poging tot moord op je naam hebben staan. Waar gaat de wereld naar toe? Toen ik die leeftijd had gebeurde dat niet maar tegenwoordig hoor je steeds vaker dat minderjarigen een misdaad plegen. Paar weken geleden nog 2 dames van 14 die werden opgepakt voor een gewapende overval. ze hadden toen een vrouw beroof met een pistool! Misschien dat het wel weer is goed is om dienstplicht terug in te voeren. Dan worden deze rebelse streken en slechte opvoedingen eruit getraind.
Cookie-instellingen beheren