Weerbericht:
Af en toe zon, vanavond enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek naar fraude bij taalscholen

Toegevoegd: 29-06-2020, 12.52 uur
Getuigen kunnen zich melden bij de Inspectie SZW op het nummer 0800-5151.
Getuigen kunnen zich melden bij de Inspectie SZW op het nummer 0800-5151.
© Foto: Inspectie SZW
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De recherche van de Inspectie SZW is op zoek naar betrokkenen in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met inburgeringsgelden door taalscholen. De door de inspectie genoemde scholen zijn ook in Zeeland actief.


De Volkskrant kwam vorige maand met een uitgebreid artikel over vermeende fraude bij taalscholen. Ze zouden het soms op een akkoordje gooien met studenten, fictieve contracten opstellen en ook werd melding gemaakt van nooit daadwerkelijk gehouden cursussen. De Inspectie SZW laat vandaag weten dat het Functioneel Parket onderzoek doet naar de kwestie. De dienst noemt specifiek de taalscholen TCI Compiti BV en Taalhorizon BV als scholen waarnaar onderzoek wordt gedaan. De eerstgenoemde school is volgens de website actief in Sint Jansteen, de ander in Vlissingen.

De recherche is op zoek naar getuigen, slachtoffers of benadeelde partijen die meer kunnen vertellen over de wijze waarop taallessen bij deze scholen al dan niet zijn gegeven. “Het onderzoek richt zich op de periode tussen 1 april 2016 tot en met heden”, zo laat een woordvoerder weten. Getuigen kunnen zich melden bij de Inspectie SZW op het nummer 0800-5151. Anoniem melden? Neem dan contact op met het team Criminele Inlichtingen (TCI) van de Inspectie SZW via telefoonnummer 06-23866145.

TCI Compiti BV heeft op haar website een verklaring gezet waarin staat dat zij zich niet schuldig maakt aan fraude. “Dat is nadrukkelijk niet het geval. TCI Compiti zich houdt aan de wettelijke eisen die aan taalonderwijs worden gesteld”, zo valt te lezen in het statement.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (30-6-2020 om 08:18)
Wat een verassing,
Arno (29-6-2020 om 13:59)
Goh.