Weerbericht:
Af en toe zon, vanavond enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Wegpiraat blijkt zwaar onder invloed drugs

Toegevoegd: 29-06-2020, 13.23 uur
Wegpiraat blijkt zwaar onder invloed drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - De politie heeft zondagmiddag een automobilist van de weg gehaald die erg gevaarlijk en hinderlijk weggedrag had vertoond. Hij bleek zwaar onder invloed te zijn van drugs. Zijn rijbewijs is ingenomen.


Verschillende weggebruikers belden rond 16.15 uur de politie omdat tussen Kamperland en Vrouwenpolder een automobilist al slingerend over de Oost Westweg (N57) reed. “Volgens de melders reed de auto dan weer 40 kilometer per uur, dan weer over de 100. Auto’s die uit tegenovergestelde richting kwamen moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen en achter de betreffende auto reed een lange rij auto’s die niet in de buurt van de betreffende auto durfden te rijden”, zo vertelt de politie vandaag.

Ter hoogte van de rotonde bij de kruising Vrouwenpolderseweg - Dorpsdijk - Polredijk in Vrouwenpolder zagen agenten dat de man drie rondjes over de rotonde reed. Zij dwongen de automobilist vervolgens tot stoppen en deden een speekseltest bij de 39-jarige man uit Zierikzee. Die wees uit dat hij onder invloed reed van amfetamine. Tijdens een gesprek met de agenten merkten zij dat de man helemaal de weg kwijt was. “Hij wist niet eens meer welke dag of welk jaar het was”, aldus de politie.

De man is overgebracht naar het bureau. Daar heeft een GGD-arts een bloedmonster van hem afgenomen. Dat monster wordt opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) waar het zal worden onderzocht op aanwezigheid van verdovende middelen. De man moest ook een blaastest ondergaan maar hij bleek niet gedronken te hebben.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Een officier van justitie zal een beslissing nemen over de verdere afhandeling van de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
a p BUTEIJN (29-6-2020 om 19:28)
Volgens mij gaat dit soort voorvallen steeds meer voorkomen. Ik besef ook er te weinig politie op straat is die deze voorvallen niet van te voren in de gaten kunnen hebben. Als je belt naar het politie bureau, komt er een serie vragen op je af en doorkiesnummers zodat je eigenlijk toch maar af haakt .Als je iemand dronken weg ziet rijden in de auto moet je eerst allerlei vragen beantwoorden en dan ligt die man al lekker te snurken thuis. Gewoon net als vroeger een z.g. dorpscowboy.