Weerbericht:
Af en toe zon, langs de westkust kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Belgische dubbele moord in Opsporing Verzocht

Toegevoegd: 30-06-2020, 17.52 uur
Nikki zou mogelijk een partij cocaïne uit Westdorpe gehaald hebben.
Nikki zou mogelijk een partij cocaïne uit Westdorpe gehaald hebben.
© Foto: Federale Politie België
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een dubbele moord in België welke plaatsvond in 2012 en waarbij mogelijk een link is met Westdorpe.


Op woensdag 11 april 2012 werden de Belgische Nikki Cavé (22) en Nederlandse Zyra Weiss (26) doodgeschoten in de villa van Nikki’s ouders, in Nieuwkerken-Waas nabij Sint-Niklaas in België. Bij de villa bevond zich destijds ook de zaak van de ouders: een tweedehands autohandel genaamd ‘Auto’s Harry’. De zaak bestaat nu niet meer, het gezin is ondertussen verhuisd.

Volgens de politie is het jonge stel vermoedelijk om het leven gebracht vanwege Nikki’s activiteiten in de drugswereld. “Diefstal is zeker niet de drijfveer geweest. Er werd enkel wat cash geld en een gouden ketting van Nikki meegenomen”, aldus de Belgische politie. Een aanleiding in de drugshandel ligt volgens de politie meer voor de hand. “Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat Nikki nog één keer een grote slag wou slaan om dan binnen te zijn en zich te focussen op het nieuw leven met Zyra. Er was sprake van een ripdeal die hij wou uitvoeren. Nikki zou mogelijk een partij cocaïne uit Westdorpe gehaald hebben een paar dagen voor de moord. Die cocaïne werd nooit teruggevonden”, zo zegt de Belgische politie.

In het onderzoek zijn nog altijd enkele losse eindjes. Zo zou op dinsdag 10 en woensdag 11 april 2012 een man voor de deur hebben gestaan die was geïnteresseerd in een Opel Vectra. Nikki wilde zijn vader de zaak laten afhandelen en beschreef in een telefoongesprek de potentiële koper: een kleine dikke man met een pet of hoedje op en een tatoeage op een arm. Hij sprak met een accent uit Joegoslavië of het Oostblok. De Belgische recherche is nog altijd op zoek naar deze geïnteresseerde koper.

Verder heeft de Belgische politie nog altijd niet kunnen vaststellen waarom de twee werden vermoord in de slaapkamer van Nikki’s ouders. “Deze was namelijk op slot en de daders hebben de deur van de kamer moeten inbeuken om de executie daar te kunnen uitvoeren. Wat hier de reden van was, is nog steeds niet duidelijk. Waren ze op zoek naar iets, hebben ze het ook gevonden, was het een boodschap aan de ouders?”, zo vraagt de politie zich hardop af.

Opsporing Verzocht is vanavond vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1. De herhaling is woensdag 24 juni rond 16.30 uur op NPO 2. Ook is het programma online terug te kijken via NPO Start.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nina (1-7-2020 om 09:59)
Ze vertelde dat hij 2 kilo cocaïne gestolen had in Westdorpe dat was dan ook meteen de rede denk ik zo, wel toevallig dat de naam van het dorp Westdorpe valt daar is ook die onbekende dode vrouw gevonden. Misschien dat de verhalen die rond gaan over grote drugshandel rondom de dorpen toch geen gebakken lucht zijn
Piet (1-7-2020 om 06:37)
Gewoon je niet mengen in dat soort wereldje. Gewoon een baan van 9 tot 5 dan is er niemand die je lastig valt of wilt vermoorden.