Weerbericht:
Meest droog en enkele opklaringen. Van het noordwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

In totaal 30 invallen, negen arrestaties

Toegevoegd: 01-07-2020, 09.11 uur
De politie viel onder meer in Wolphaartsdijk een woning binnen.
De politie viel onder meer in Wolphaartsdijk een woning binnen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De reeks invallen vanochtend houdt verband met een groot drugsonderzoek: Operatie Portunus. In totaal heeft de politie zo’n 30 locaties bezocht. Er zijn negen arrestaties verricht.


Volgens de politie komen in de genoemde operatie meerdere rechercheonderzoeken bij elkaar die stuk voor stuk gaan over criminele organisaties die zich bezighouden met de import van cocaïne via de haven van Vlissingen en het faciliteren daarvan. De politie zegt dat de acties van vandaag een eerste stap zijn in een lang lopende operatie waarbij men meer inzicht wil en gaat krijgen rondom criminele en ondermijnende samenwerkingsverbanden in het havengebied en hoe deze zich tot elkaar verhouden.

Politie en Justitie hebben volgens de woordvoerder het vermoeden dat er meerdere criminele samenwerkingsverbanden actief zijn rondom de import van cocaïne via de Vlissingen haven. zo zegt Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage: “Waar het ene verband de partijen uit de dekladingen haalt en een ander bijvoorbeeld actief als bemiddelaar/ broker om de cocaïne te kunnen invoeren. Voornaamste doel van vandaag is informatie en bewijs te verzamelen in deze verschillende (deel)onderzoeken.”

Bij de actie in totaal zo’n vierhonderd medewerkers ingezet. Bij de actie zijn ook arrestatieteams ingezet. Onder meer in Wolphaartsdijk deed een arrestatieteam een inval. Hierbij werden een man en een vrouw aangehouden. In totaal zijn negen personen aangehouden. Er zijn doorzoekingen gedaan in onder andere Goes, Heinkenszand, Middelburg, Nieuwdorp en Vlissingen. “In totaal gaat het om rond de 30 locaties”, zo zegt Uytdehage.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (1-7-2020 om 16:46)
@BenZeeland Alwwer een complottheorie, Hoeveel aanhoudingen had je gehad wllen hebben ??
sherlock holmes (1-7-2020 om 16:16)
er is gelekt. heel simpel. 30 huiszoekingen , invallen. zo weinig resultaat. criminaliteit heeft de overhand hier in zeeland. d,r zitten ook agenten tussen die wel wat willen zeggen voor een leuk bedrag wat ze anders nooit kunnen verdienen. Tis ook heel moeilijk om nee te zeggen als ze een bod doen van 50.000. Dat verdient een agent niet. nederland alla curacau
Rein (1-7-2020 om 13:03)
Goeie zaak, aanpakken die misselijke lieden.
BenZeeland (1-7-2020 om 11:44)
Het lijkt mij dat een invalactie waarbij zoveel personen zijn betrokken niet kan worden geheim gehouden. In het bijzonder is er altijd wel iemand die niet bestand is tegen de verlokking van grof tipgeld. Het klein aantal aanhoudingen wijst erop dat men gewaarschuwd was. Waarom doet de politie dit? Voor het uiterlijk vertoon?
Jaap (1-7-2020 om 09:21)
De reden dat de mariniers niet naar Zeeland komen.
Cookie-instellingen beheren