Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

In totaal 30 invallen, negen arrestaties

Toegevoegd: 01-07-2020, 09.11 uur
De politie viel onder meer in Wolphaartsdijk een woning binnen.
De politie viel onder meer in Wolphaartsdijk een woning binnen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De reeks invallen vanochtend houdt verband met een groot drugsonderzoek: Operatie Portunus. In totaal heeft de politie zo’n 30 locaties bezocht. Er zijn negen arrestaties verricht.


Volgens de politie komen in de genoemde operatie meerdere rechercheonderzoeken bij elkaar die stuk voor stuk gaan over criminele organisaties die zich bezighouden met de import van cocaïne via de haven van Vlissingen en het faciliteren daarvan. De politie zegt dat de acties van vandaag een eerste stap zijn in een lang lopende operatie waarbij men meer inzicht wil en gaat krijgen rondom criminele en ondermijnende samenwerkingsverbanden in het havengebied en hoe deze zich tot elkaar verhouden.

Politie en Justitie hebben volgens de woordvoerder het vermoeden dat er meerdere criminele samenwerkingsverbanden actief zijn rondom de import van cocaïne via de Vlissingen haven. zo zegt Politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage: “Waar het ene verband de partijen uit de dekladingen haalt en een ander bijvoorbeeld actief als bemiddelaar/ broker om de cocaïne te kunnen invoeren. Voornaamste doel van vandaag is informatie en bewijs te verzamelen in deze verschillende (deel)onderzoeken.”

Bij de actie in totaal zo’n vierhonderd medewerkers ingezet. Bij de actie zijn ook arrestatieteams ingezet. Onder meer in Wolphaartsdijk deed een arrestatieteam een inval. Hierbij werden een man en een vrouw aangehouden. In totaal zijn negen personen aangehouden. Er zijn doorzoekingen gedaan in onder andere Goes, Heinkenszand, Middelburg, Nieuwdorp en Vlissingen. “In totaal gaat het om rond de 30 locaties”, zo zegt Uytdehage.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W.S.M. Fakkeldij (6-7-2020 om 10:43)
Kl ( 1-7-2020). Is het mogelijk om even een duidelijke uitleg te geven wat U eigenlijk bedoeld, met deze reactie?
Wim (2-7-2020 om 07:31)
Wat een geweldige aanpak van politie om op zoveel locatie,s vanmorgen binnen te vallen
Karl (1-7-2020 om 23:20)
Fijne actie! Opruimen dat maatschappij verziekende tuig.
Wie is het probleem van NL ? (1-7-2020 om 17:51)
Gezien de overheod verantwoordelijk is voor het bewaken van de grenzen en men hier spreekt van criminele samenwerkingsverbanden kan ik niet anders dan aannemen dat er dus criminelen bij de overheid werken. Dank aan de neo extremistische liberaal stemmer die alle politie het liefst wegbezuinigd, ongetwijfeld omdat ze zelf criminele belangenverstrengeling hebben. Nederland is dankzij hen een maffiose bananenrepubliek, het tuig.
BenZeeland (1-7-2020 om 17:21)
@Mar Ik heb geen enkele neiging om in complotten te geloven. Bedenk even nuchter hoe groot de drugscriminaliteit rond de Vlissingse haven ongeveer zal zijn.Ik kan dan begrip opbrengen voor deze politie-inzet. Maar hoeveel politiemacht heb je nodig voor een 9-tal aanhoudingen (dat zijn nog geen veroordelingen!)? Mijn punt is voornamelijk dat redelijkerwijs een actie waar zoveel mensen weet van hebben niet kan worden geheimgehouden. Ik verander van mening als er ruim bewijs gevonden is met papieren, computerfiles, etc. en er de nodige veroordelingen volgen.
kl (1-7-2020 om 17:17)
gelukkig , kan Jan modaal ( en minder dan modaal , de meeste ) het belasting betalen weer opbrengen...... goed gedaan, respect|?????!
Cookie-instellingen beheren