Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee aanhoudingen voor beroving 12-jarige jongen

Toegevoegd: 01-07-2020, 17.30 uur
Twee aanhoudingen voor beroving 12-jarige jongen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

OOSTERLAND - In het onderzoek naar de gewelddadige beroving van een 12-jarige jongen in Oosterland heeft de politie twee personen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Breda en een 18-jarige jongen uit Oosterland.


De jongen werd op 16 april in de Margrietstraat op gewelddadige wijze beroofd van zijn geld. Hij werd hierbij geschopt en geslagen en heeft zich daarvoor onder doktersbehandeling laten stellen bij de huisartsenpost (HAP). De twee verdachten zijn er vervolgens op een scooter vandoor gegaan. Tijdens het politieonderzoek stuitte agenten op camerabeelden van de straatrovers waardoor één van de jongens geïdentificeerd kon worden.

Deze jongen is maandagavond thuis in zijn woning in Breda aangehouden door de politie. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht waar hij dinsdag is gehoord en daarna is vrijgelaten. De tweede verdachte werd woensdagmorgen in zijn woning in Oosterland gearresteerd. Ook hij is naar een politiecellencomplex gebracht waar hij na verhoor is vrijgelaten.

Tegen de twee verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (3-7-2020 om 12:17)
welkom in het nieuwe ''normaal''.de daders worden steeds jonger .dat komt mede door de ''straffen'' die niks voorstellen en de ''opvoeding'' tegenwoordig die steeds meer te wensen over laat .dus pak ook de ouders eens aan en straf veel zwaarder
een inwoner (2-7-2020 om 22:18)
Ik hoef er niks meer aan toe te voegen ,. met Kees kikker helemaal eens
AntiGSM (2-7-2020 om 17:48)
Flinke kerels inderdaad! Als jullie dan toch weten wie het zijn dan zou ik posters ophangen voor de mensen die het nog niet weten!
Mijn mening (1-7-2020 om 19:03)
Wat een helden. Gelukkig zijn ze meerderjarig en hoop dat ze ook als zodanig gestraft worden. Ook wel leuk dat heel het dorp nu weet om wie het gaat, die zal zeker met de nek aangekeken worden.
kees kikker (1-7-2020 om 18:39)
Wat ben je dan een lafaard, kind van 12 in elkaar meppen, om een telefoon, Als ik het gezien had he. Oh dan brak ik dr beide benen, dat ze voorlopig niet kunnen lopen. Smerig tuig! Waarom vrijlaten? Zet ze s week op water en brood. Dan leer je het wel af. En spuit ze zeiknat elke avind voor t slapen gaan, en geen kleding om aan te trekken. Dit zijn geen straffen meer. 10 uur in de keuken helpen bekaardentehuis. Daar vreten ze en jatten ze, en lopen ze te klieren. Dat is geen straf, maar leedvermaak. ze filmen het en zetten het op youtube..... NL is echt een kut land aan t worden