Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Kleurcodes om drukte aan te geven Veere

Toegevoegd: 01-07-2020, 17.53 uur
Kleurcodes om drukte aan te geven Veere
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VEERE - De gemeente Veere gaat in de zomermaanden werken met kleurcodes om de drukte in de gemeente aan te geven.


De gemeente gaat op basis van het getij, verwachte bezettingsgraad en het weer een inschatting maken van de verwachte drukte voor de aankomende week. De gemeente zal daar vervolgens een kleurcode aan toekennen; groen, geel, oranje of rood. Bij elke kleurcode horen ook weer bijpassende maatregelen.

Groen betekent dat het rustig en overzichtelijk is, bij geel is het wat drukker en kan de anderhalve meter in het gedrang komen. Bij code oranje is het te druk en is het moeilijk om de anderhalve meter te handhaven. Bij code rood is het te druk waarbij handhaven op de anderhalve meter onmogelijk is. Wanneer een kleurcode wordt gewijzigd, worden direct betrokken persoonlijk geïnformeerd en wordt het via de online kanalen van de gemeente Veere aangegeven.

De kleurcodes zijn in samenwerking met de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) afgesproken.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (2-7-2020 om 10:40)
Goede actie, het zou alleen beter zijn om zoveel mogelijk van deze dagjestoeristen buiten de deur te houden, ze veroorzaken alleen maar overlast met hun auto’s en hun afval, terwijl lokale ondernemers er niets aan verdienen, want ze sjouwen alles mee van huis in hun koelboxen, en hardleers als ze zijn, ze verstoppen keer op keer de A58 en andere wegen met hun auto’s. Volgens mij sporen ze niet, want je weet van te voren dat je in de file komt en dat hebben ze er kennelijk iedere keer weer voor over, om pas in de middag oververhit op het strand aan te komen. Onbegrijpelijk volk.
Ja-Ja (2-7-2020 om 08:30)
Wat een zielig gedoe!!!
Waanzin (1-7-2020 om 19:51)
En wat zijn die maatregelen dan ?
Cookie-instellingen beheren