Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

500.000 Euro contant geld in beslag genomen bij invallen

Toegevoegd: 01-07-2020, 18.06 uur
De politie viel onder meer in Wolphaartsdijk een woning binnen.
De politie viel onder meer in Wolphaartsdijk een woning binnen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Bij de invallen die verband houden met een groot drugsonderzoek: Operatie Portunus, is ten minste 500.000 euro contant geld in beslag genomen. Ook werden er vier vuurwapens, twee motoren en twee boten in beslag genomen. De doorzoekingen vonden ook in Limburg, Noord-Brabant en in Rotterdam plaats.


De actiedag van vandaag maakt onderdeel uit van Operatie Portunus, die zich richt op verschillende criminele samenwerkingsverbanden die zich bezig houden met de import van cocaïne via de haven van Vlissingen. Naast agenten van de eenheid Zeeland-West-Brabant zijn er ook specialisten van de Landelijke Eenheid ingezet en was de Rijksrecherche actief met een team. In totaal werden zo’n 400 agenten, waarvan 120 leden van het Dienst Speciale Interventies (DSI), ingezet bij de actiedag.

De politie doet een oproep aan mensen die informatie hebben rondom illegale activiteiten in het havengebied van Vlissingen. Mensen die over informatie beschikken worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of met het Team Criminele Inrichtingen via 079-345899.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (3-7-2020 om 16:23)
Ik denk dat die 500.000alleen ZW betreft evenals vuurwapens en roerende goederen. Dus een regionale vondst de landelijke opbrengst komen wij misschien nooit te weten. Ze wisten in ieder geval waar ze naar binnen moesten. Geklets met de moderne technologie heeft ze hun gewoon de nek gekost en nu zullen de bazen wel bloedlink zijn.
Pablo (2-7-2020 om 14:32)
Denk dat het weinig opbrengt he 500.000 euro gevonden en het onderzoek van meer dan een jaar wat denk je dat dat kost denk dat je dan toch zeker wat meer kwijt ben dus weer verlies voor de staats kas of schatkist en belasting betalers worden er maar slechter op onderzoek voor 1 maand kost al 500.000 dus die andere 11 maanden is gewoon verlies geen winst op deze actie en zo gaan we maar door het zou goedkoper zijn om deze drugs oorlog gewoon op te geven en laten voor wat het is verlies word steeds groter niemand die het ziet
Mart. (2-7-2020 om 10:36)
Heel goed werk van dit team, hulde. Maar 500.000 euro is in deze handel eigenlijk peanuts. Drugskartels bezitten miljarden, ook hebben zij schepen, onderzeeërs helikopters en vliegtuigen, drugshandel is een industrie van ongekende grootte.Wat er wel binnenkomt dat zien we niet, de mensen die nu zijn opgepakt zijn de kleine jongens en dit zien de grote bazen als ingecalculeerd verlies.
zeeuw (2-7-2020 om 10:09)
alleen maar hulde kleed ze maar uit
Terneuzenaar (2-7-2020 om 09:27)
Goed werk, aanpak van ondermijning begint bij de bron.. mag ik wel opmerken dat er een ontzettend mooi geld bedrag is afgenomen wat nu tot de Staat behoort. Wat gebeurt er verder met dit geld? Kan iemand dit uitleggen?
Wim (2-7-2020 om 07:24)
De inzet heeft veel mankracht gekost maar de opbrengst vele malen groter, het kan best even duren maar zo je weer ziet toch komt het weer uit weer een aardig bedrag in de schatkist.
Cookie-instellingen beheren