Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

ISD-maatregel geëist tegen 29-jarige Middelburger

Toegevoegd: 01-07-2020, 18.18 uur
ISD-maatregel geëist tegen 29-jarige Middelburger
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft woensdag de rechtbank verzocht de 29-jarige D. T. uit Middelburger de zogeheten ISD-maatregel op te leggen. Dat betekent twee jaar in een instelling voor veelplegers, die dan aan zichzelf kunnen werken.


De Middelburger wordt verdacht van drie feiten: het vernielen van een deur in Middelburg, het onttrekken aan het ouderlijk gezag van een minderjarig meisje en een winkeldiefstal in Rotterdam waarbij hij een medewerker hard wegduwde. Volgens T. was alles onzin. Bij de vermeende winkeldiefstal passeerde hij zonder iets te betalen met zijn 'aankoop' de kassa om bij de servicebalie iets te vragen. Vervolgens werd hij door enkele medewerkers staande gehouden. T. gaf een van hen een ferme duw en vertrok.

Het meisje had hij ontmoet tijdens een feestje in Rotterdam waarna ze met hem mee terug is gegaan naar Middelburg. Haar vader belde T. om te vragen of hij wist waar ze was waarop T. zei van niets te weten. Dat hij een deur had vernield klopte wel, maar dat was een soort noodweer vond hij. Hij verbleef daar bij een vriend welke op dat moment niet thuis was. T. wilde toch wel graag naar binnen om te slapen dus sloeg hij een ruitje in om de woning binnen te komen. Niet veel later werd hij door de politie van de (slaap)bank gelicht.

De rechter doet over twee weken uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750