Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

KNRM vaart uit voor jacht met vreemd gedrag Vlissingen

Toegevoegd: 01-07-2020, 23.37 uur
Het jacht is onder begeleiding van de Zeemanshoop naar Breskens gebracht.
Het jacht is onder begeleiding van de Zeemanshoop naar Breskens gebracht.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Tim Koster

BRESKENS - De reddingboot Zeemanshoop is woensdagochtend uitgevaren voor een jacht voor de kust van Vlissingen wat zich vreemd zou gedragen. Het jacht is onder begeleiding van de Zeemanshoop naar de haven van Breskens gebracht.


De Nederlandse Kustwacht kreeg vanmorgen verschillende meldingen binnen van een jacht wat zich vreemd zou gedragen voor de kust van Vlissingen. Enkele minuten na vertrek zag de bemanning van de Zeemanshoop het jacht voor Vlissingen heen en weer varen onder begeleiding van reddingsbrigade van Vlissingen. Na contact te hebben gemaakt met de schipper geeft deze geen blijk van hulp te hoeven en wil zijn reis richting het zuiden van Europa voortzetten.

De schipper van de Zeemanshoop en de Nederlandse Kustwacht vonden dit onverantwoord en verzochten de schipper koers te zetten richting de haven van Breskens. Nadat het jacht veilig was afgemeerd aan de bezoekerssteiger is het jacht nog gecontroleerd door de inmiddels aanwezige douane.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kat (3-7-2020 om 14:23)
Het pleziervaartuig bevond zich in de vaargeul en de bemanning had duidelijk geen controle over het jacht. Er was sprake van een gevaarlijke situatie voor zichzelf en omgeving. Ingrijpen was zeker noodzakelijk. Er zijn inderdaad verkeersregels, ook op het water. De commentatoren hebben geen idee hoe verraderlijk de wind afgelopen dagen was.
luus (3-7-2020 om 12:20)
Wat een betweters hier allemaal weer !!!!!! Laat de overheid en reddingsdiensten hun werk doen ze zullen best een reden gehad hebben om deze boot niet te laten doorvaren
Rik (3-7-2020 om 11:29)
@Peter Quest: Wees blij dat er serieus gereageerd wordt op dit soort meldingen. Mensen kunnen een potentieel gevaar voor zichzelf of anderen zijn, of in de problemen zijn geraakt. Is dat zo moeilijk te bedenken?
Peter Quest (2-7-2020 om 14:56)
Tegenwoordig is alles vreemd en raar. Ze roken blijkbaar geld. en dus kwamen hele volksstammen ambtenaren op het schip af om boetes uit te schrijven. Kortom, die Zuid Europeaan weet nu waar het geld vandaan komt wat aan zijn of haar land wordt geschonken. Alles ligt tegenwoordig vast in protocollen en handboeken. Oh een schipper die zijn boot iets te veel uit de wind gooit. Protocol, zegt, aanhouden en naar haven begeleiden. Vreemd gedrag en beboeten. Oh iemand die de weg zoekt en met de auto stil staat. Protocol zegt, beboeten ook al mag je daar stil staan. Oh iemand die even in het park gaat liggen slapen. Protocol zegt, slapen mag niet in een park beboeten. Handboek zegt mensen mogen niet in een park op het gras liggen. haha
Vreemd i.d.d. (2-7-2020 om 06:59)
Het is mij niet helemaal duidelijk wat er vreemd en onverantwoord was. Zocht die naar gedropte drugstransporten of zo ? Of zijn ze bij de knrm ook al,gedrachsdeskundigen ?