Weerbericht:
Zonnig en landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Explosies bij brand in garage IJzendijke

Toegevoegd: 04-07-2020, 02.17 uur - Update: 04-07-2020, 03.19 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - In IJzendijke is in de nacht van vrijdag op zaterdag een middelbrand uitgebroken in een garage. Daarbij zijn kleine explosies gehoord.


De brand op de hoek van de Oranjestraat en de Boulevard werd kort na 01.30 uur ontdekt. Nadat in eerste instantie alleen de blusploeg van IJzendijke werd opgeroepen, schaalde de alarmcentrale al snel op naar middelbrand. Hierop werd ook de ploeg van de post Biervliet gealarmeerd. Eénmaal ter plekke zijn beide ploegen ingezet om te blussen.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is door omstanders melding gemaakt van meerdere explosies. Volgens een woordvoerder zijn deze waarschijnlijk veroorzaakt door een aanwezige gasfles en aanwezige spuitbussen. De brandweer meldde dat de brand gepaard ging met forse rookontwikkeling. Omstanders werden opgeroepen om uit de rook te blijven. Omwonenden werd geadviseerd om indien nodig ramen en deuren sluiten en ventilatie uitschakelen.

Rond 02.20 uur gaf de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester'. Volgens de Veiligheidsregio zijn naast de garage ook een tuinhuis en een schutting door de brand beschadigd geraakt maar zijn er geen gewonden. "De brandweer blust de laatste resten nog na. Tevens worden de daken van de omliggende schuurtjes gecontroleerd op eventuele brandresten. Stichting Salvage wordt ter plaatse gevraagd voor ondersteuning bij de afhandeling van de schade", zo meldt de VRZ.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren