Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Agenten gewond bij aanhouding automobilist

Toegevoegd: 05-07-2020, 09.53 uur
Agenten gewond bij aanhouding automobilist
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Zaterdagavond rond 22.00 uur gebeurde er op de Kloetingsweg in Goes een aanrijding met een geparkeerde auto. De veroorzaker mishandelde twee agenten tijdens zijn aanhouding.


Getuigen spraken de man na het ongeluk aan en vertelden hem dat hij niet weg mocht rijden, omdat hij zijn gegevens achter moest laten bij de eigenaar van de auto. Er ontstond een woordenwisseling en de sfeer werd, volgens omstanders, wat dreigend. De politie werd gebeld.

Agenten kwamen ter plekke en namen een blaastest af van de betrokken bestuurder. Hieruit bleek dat hij gedronken had. De agenten wilden de 23-jarige man meenemen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man ging vervolgens helemaal door het lint. In eerste instantie bedreigde hij al de omstanders en getuigen, een ogenblik later bedreigde hij ook de agenten. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en ging vervolgens in gevecht met de agenten. Dit resulteerde in behoorlijk letsel bij beide agenten. Zij doen aangifte tegen de verdachte uit 's-Gravenpolder. Beide agenten hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen, zij konden hun dienst niet verder vervolgen.

De man is door andere politiemensen naar het bureau gebracht voor een ademanalyse. De man blies 425 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is houdt die uitslag in dat hij ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is meteen ingevorderd. De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij zondag verder gehoord door rechercheurs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goesenaar (9-7-2020 om 17:48)
Beterschap voor de agenten. Het recalcitrante mannetje lange tijd opsluiten en opnieuw opvoeden.
W.S.M. Fakkeldij (6-7-2020 om 10:38)
Als de politie wel, volgens onderstaande advies, had opgetreden hadden de zelfde "deskundige ook gemopperd, de politie treed onbehoorlijk hard op. Het is nooit goed of het deugd niet!
Robbie (5-7-2020 om 17:44)
@jaap de beste stuurlui staan aan wal....
Henk (5-7-2020 om 15:04)
Jaap jij was erbij? Makkelijk commentaar geven op iets waarvan je de details ter plaatse niet kent. De beste stuurlui staan aan wal.....
Lex Lamers (5-7-2020 om 14:59)
5 jaar niet meer rijden, flinke geldboete + letselschade toekennen voor de agenten. Wordt het niet eens tijd dat er harder opgetreden wordt tegen dit soort lieden? Dat die agenten het zover hebben laten komen? Getuigen moeten ook aangifte doen van bedreiging.
Michel (5-7-2020 om 12:50)
Voor deze gestoorden minstens 5 jaar rijbewijs intrekken. € 5000,00 boete en jaar de bak in. Voor de Agenten, veel sterkte.