Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist crasht na achtervolging door Breskens

Toegevoegd: 05-07-2020, 14.04 uur
Automobilist crasht na achtervolging door Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - Op zaterdagavond rond 23.30 uur hielden politiemedewerkers in Breskens een alcoholcontrole. De bestuurder van een personenauto zag de agenten staan, draaide zijn auto om en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. De auto crashte even later in een fietssluis op de Vogelenzang in Breskens.


De alcoholcontrole vond plaats op de Rijksweg N676 in Breskens. De automobilist reed vervolgens de N675 op. Hierbij reed de bestuurder bijna een politieman aan op de rotonde bij de Sterreboschweg, de agent kon ternauwernood opzij springen. De achtervolging ging verder.

De vluchtende bestuurder reed Breskens binnen en scheurde met snelheden van ongeveer 90/100 km/u door de bebouwde kom van de plaats. Een koppel agenten besloot hun dienstvoertuig schuin op de weg te zetten in de Dorpsstraat in Breskens, omdat de personenauto die kant op ging. De auto reed met zeer hoge snelheid op hen af, maar sloeg bij de Vogelenzang, nét voor de schuin geplaatste dienstauto, af en reed zich vast in de fietssluis aldaar. Hierbij beschadigde de auto.

Agenten haalden de 22-jarige Bressiaander uit zijn auto, hielden hem aan en namen hem mee naar het bureau. Bij de man is een speekseltest gedaan waaruit bleek dat hij onder invloed was van THC (de werkzame stof in hasj en wiet). Een GGD-arts is naar het bureau gekomen en heeft daar een bloedmonster afgenomen van de 22-jarige man. Dit monster wordt opgestuurd naar het NFI waar het onderzocht zal worden. Hierna is hij naar een politiecellencomplex overgebracht. Daar zit hij nog vast.

De auto van de man is in beslag genomen voor verder onderzoek. In de auto werd een gebruikershoeveelheid hennep aangetroffen, alsmede een geldbedrag van enkele honderden euro’s. Ook die goederen zijn in beslag genomen. De verdachte wordt zondag gehoord door rechercheurs in het cellencomplex. Tegen de man is aangifte gedaan van poging doodslag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren