Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Paard gewond bij aanrijding met personenauto

Toegevoegd: 07-07-2020, 15.32 uur
De auto liep door het ongeval de nodige schade op.
De auto liep door het ongeval de nodige schade op.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Tim Koster

BURGH-HAAMSTEDE - Een paard is dinsdagmiddag in Burgh-Haamstede gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De betrokken personen zijn bij het ongeluk ongedeerd gebleven.


Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur op de Westboutweg ter hoogte van de Groenlandsweg. Een meisje reed daar op haar paard toen het dier opeens schrok. Waar het dier precies van schrok, is niet bekend. De bestuurder van een personenauto die daar op hetzelfde moment reed kon het paard niet meer ontwijken waardoor een aanrijding niet meer te voorkomen was.

Een ambulanceteam is ter plekke gekomen voor het meisje dat op het paard zat. Het meisje en de bestuurder van de auto liepen door het ongeluk geen persoonlijk letsel op. Het paard raakte wel dermate gewond dat het dier een operatie nodig zou hebben. Het paard is opgehaald en vervoerd naar een dierenziekenhuis. Hoe het paard er precies aan toe is, is niet bekend.

De auto liep door de aanrijding de nodige schade op aan de voorruit en zal moeten worden weggesleept.  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjako (9-7-2020 om 20:48)
Gelukkig zijn alle betrokken personen ongedeerd. Dat paard is tenslotte maar een dier. Allen sterkte gewenst!
wim (7-7-2020 om 22:57)
hoop dat het paard gauw beter word en niet te ernstig gewond is knuffels voor het lieve dier
Cookie-instellingen beheren