Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Eigenaar drugslab mag een jaar lang niet bouwen

Toegevoegd: 08-07-2020, 18.12 uur
De brand in de schuur aan de Bram Groenewegeweg in Poortvliet.
De brand in de schuur aan de Bram Groenewegeweg in Poortvliet.
© Foto: Tim Koster
Door: Manfred Berrevoets

POORTVLIET - De eigenaar van de schuur in Poortvliet waar in maart een drugslab ontplofte, mag een jaar lang niets op de plek terugbouwen. Dat heeft burgemeester Ger van de Velde-de Wilde van Tholen besloten.


Op 27 maart 2020 ontplofte de schuur aan de Bram Groenewegeweg in Poortvliet. De politie heeft onderzoek gedaan en trof daarbij harddrugs aan. Ook vonden ze productiemiddelen die duiden op een professionele productie van cocaïne en/of MDMA.

Bij de brand waren ook explosies, de Veiligheidsregio Zeeland dacht toen dat die veroorzaakt werden door gasflessen. De volgende ochtend trof de brandweer 28 dode schapen, waarvan acht lammetjes, midden in de schuur aan. Door de hevigheid van de brand kon die plek niet eerder worden bereikt.

De burgemeester heeft nu besloten dat de eigenaar twaalf maanden geen gebouwen, caravans, containers en andere bouwwerken op de plek waar de schuur stond, mag plaatsen. Ook mag de eigenaar geen afdekking aanbrengen boven de mestkelder op het terrein en moet andere aanwezige opstallen staken en gestaakt houden.

Op basis van de Opiumwet is de burgemeester bevoegd om panden te sluiten of het opleggen van een last onder dwangsom als er in het pand handel in drugs heeft plaatsgevonden. Aangezien het pand is afgebrand heeft de burgemeester in dit geval gekozen voor een last onder dwangsom in plaats van sluiting.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (9-7-2020 om 20:55)
Ja en de mannen die dit lab hebben gefinancierd en opgebouwd hebben staan al weer bij de buren te bouwen. Dit schiet toch niet op zo?
Wim (8-7-2020 om 19:02)
Hallo het drugs pand mag niet terug gebouwd worden de laatste tijd lees je bijna dagelijks panden sluiten door die rommel
Cookie-instellingen beheren