Weerbericht:
Wisselvallig en vrij koel zomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte overval (20) had vuurwapen bij zich

Toegevoegd: 09-07-2020, 11.00 uur
Politiewagens bij het Meiveld in Middelburg.
Politiewagens bij het Meiveld in Middelburg.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De man die woensdagavond werd opgepakt in verband met de gewapende overval op een cafetaria in Middelburg is een 20-jarige Goesenaar. Hij had een vuurwapen bij zich. De politie heeft na de arrestatie ook een zak met geld gevonden, vermoedelijk de buit van de overval.


De overval bij snackbar 'De Friethoek' aan de Johan Van Reigersbergstraat in de Magistraatwijk werd rond 20.00 uur gepleegd. Een jongeman bedreigde het aanwezige personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en ging er vervolgens met de inhoud van de kassa vandoor.

De politie kwam direct massaal ter plekke en al snel werd duidelijk dat de verdachte zou zijn weggevlucht in de richting van het Meiveld. Ook kregen de agenten een signalement door. Ongeveer 10 minuten nadat de overval had plaatsgevonden zagen meerdere agenten een jongeman in de bosjes bij het Meiveld verdwijnen. Ze volgden hem en troffen hem aan in een sloot.

De jongeman voldeed aan het opgegeven signalement van de overvaller en de agenten sommeerden hem uit het water te komen. Agenten hielpen de verdachte uit de sloot en hielden hem vervolgens aan. Hij bleek een vuurwapen bij zich te hebben. Dit werd in beslag genomen. Andere agenten troffen in de buurt een zak met geld aan. Volgens de politie gaat het mogelijk om de buit uit het cafetaria. Ook het aangetroffen geld is in beslag genomen door de politie.

De aangehouden verdachte, een 20-jarige man uit Goes, is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij de nacht doorgebracht. Hij mag donderdag ten overstaan van rechercheurs een verklaring afleggen. In de tussentijd is de politie nog altijd op zoek naar getuigen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leo (10-7-2020 om 12:05)
Kapot schieten met zijn eigen wapen.
Mijn mening (9-7-2020 om 18:05)
Een lepel met warm vet zou wonderen doen bij een overval. Tevens zijn de daders gelijk goed te traceren.
Farmer (9-7-2020 om 13:25)
Onze pluriforme samenleving is al decennia een groot goed gebleken.
Cookie-instellingen beheren