Weerbericht:
Wolkenvelden. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Goederentrein ontspoord bij Westdorpe

Toegevoegd: 09-07-2020, 13.47 uur
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - In het havengebied bij Westdorpe is rond het middaguur een goederentrein ontspoord. Er is geen gevaar voor de omgeving.


De ontsporing vond rond 12.00 uur plaats bij de wissel ter hoogte van de overweg op de kruising van de Ameliaweg met de Autrichehavenweg en de Finlandweg. Zowel de locomotief als een wagon liepen van het spoor maar beide bleven wel gewoon overeind. De andere ruim 10 wagons bleven op de rails staan.

Na de melding van het incident nam ook een officier van dienst van de brandweer poolshoogte maar er is geen sprake van gevaar voor de omgeving. Vanwege de ontsporing is wel de genoemde overweg tijdelijk buiten gebruik. Deze wordt immers geblokkeerd door de wagons van de ontspoorde trein. De politie en medewerkers van havenbedrijf North Sea Port zijn ter plekke.

Op dit moment wordt een plan gemaakt voor de berging van de trein. Waardoor de ontsporing heeft plaatsgevonden, is niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren