Weerbericht:
Zwaar bewolkt en enkele buien. Dinsdag regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Ingenomen rijbewijs: auto in beslag genomen

Toegevoegd: 09-07-2020, 15.03 uur
Ingenomen rijbewijs: auto in beslag genomen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Een 40-jarige man uit de gemeente Borsele is vanochtend aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs en vermoedelijk ook nog eens onder invloed achter het stuur had gereden. Zijn auto is in beslag genomen.


De automobilist werd rond 05.45 uur gecontroleerd bij de Vierwegen in Kapelle. Toen agenten de gegevens van de bestuurder controleerden, bleek deze niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Het rijbewijs was namelijk afgenomen bij een eerdere veroordeling. Uit de psycho-motorische-test die de agenten vervolgens uitvoerden bij de man bleek dat hij mogelijk onder invloed in de auto reed. Zij vroegen hem vervolgens mee te werken aan een speekseltest maar dit weigerde hij. Ook deelname aan een blaastest werd door de man geweigerd.

Op het bureau wilden de agenten een GGD-arts ter plaatse vragen om een bloedmonster van de automobilist af te nemen, maar ook hier weigerde de man aan mee te werken. Hij kreeg vervolgens een algeheel rijverbod van 24 uur. Ook werd de auto waarin hij had gereden in beslag genomen. Alle informatie wordt doorgegeven aan een Officier van Justitie en die later zal bepalen wat de verdere afhandeling van deze zaak wordt. De man is na verhoor naar huis gestuurd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (10-7-2020 om 07:20)
Dit is geen onbekende van politie als je zo vroeg in de morgen onder invloed maar wou geen bloedmonster af te laten nemen dat zegt al genoeg de auto is in beslag genomen maar kreeg maar een rijverbod van 24 uur onbegrijpelijk het had beter geweest voor goed in te nemen gezien zijn gedrag
Peter (10-7-2020 om 06:25)
Ik las ergens anders dat dit ook de schuld is van de autoverkoper, autofabrikant, benzinepomp, drank verkoper, drank distributeur, drank stoker en een falend overheids beleid....
Cookie-instellingen beheren