Weerbericht:
Wisselend bewolkt en af en toe regen, in het (noord)oosten lokaal mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarde man beroofd in eigen woning

Toegevoegd: 10-07-2020, 12.58 uur
Bejaarde man beroofd in eigen woning
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 89-jarige man is donderdagavond op slinkse wijze beroofd van zijn portemonnee met pas en geld. Binnen korte tijd was er meer dan 1000 euro van zijn rekening gehaald. “Dit slachtoffer vertrouwt nu niemand meer”, zo zegt de politie.


Een jaar geleden werd het slachtoffer benaderd door een man die klusjes in zijn tuin wilde doen. Hij gaf hem toen 50 euro om wat spullen te kopen. De man verdween vervolgens met de 50 euro maar kwam nooit meer terug. Gisteren stond de betreffende man echter opeens bij het slachtoffer voor de deur aan de Irislaan.

“Rond 18.30 uur werd bij het slachtoffer aangebeld. De man stond voor de deur met een vrouw. Hij wilde de 50 euro teruggeven”, zo vertelt de politie. Het slachtoffer liet het tweetal binnen maar toen ging het mis. “De verdachten lieten een vals briefje van 50 euro achter en pakten de man zijn portemonnee af. Het tweetal verdween. Later bleek dat er in korte tijd 1.250 euro van de rekening van het slachtoffer was gehaald”, aldus de politie.

Meerdere eenheden snelden naar de woning nadat een buurtbewoner alarm had geslagen. Een zoekactie naar de verdachten leverde niets op. Van de man is bekend dat hij een buitenlands uiterlijk had, Nederlands sprak en een rode pet op had. Hij had een baardje en had meerdere tatoeages op zijn armen.

De vrouw had ook een petje op. Ze had lang zwart haar en was gekleed in een lange zwarte jurk. De vrouw had een slank postuur. De twee verplaatsten zich op een bakfiets en zijn na hun daad weggereden in de richting van de President Rooseveltlaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adam (17-7-2020 om 17:52)
Wel knap dat ze de pincode binnen 3x goed hebben geraden...
een inwoner (10-7-2020 om 22:07)
OH wat een smerige lafaarts .Walgellyk. Ik hoop dat ze gevonden worden .