Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: 'Poging tot moord', verdachte: 'Grapje'

Toegevoegd: 11-07-2020, 05.43 uur
OM: 'Poging tot moord', verdachte: 'Grapje'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Minsterie (OM) heeft vrijdag de rechtbank verzocht om de Goesenaar J. K. (49) tbs met dwangverpleging op te leggen. K. werd aangeklaagd voor poging tot moord. Hij zag het zelf meer als een grap danwel een roep om hulp.


K. wordt ervan verdacht begin dit jaar geprobeerd te hebben zijn partner te vermoorden. Hij stapte de woning binnen , pakte een mes en hield dat bij haar hals. Toen ze hem vroeg daarmee op te houden, stopte hij ook. "Een grapje", zei K. De gearriveerde politie dacht daar anders over, net als de officier van justitie.

K. had legio problemen, waaronder ook financiële. Hij had een schuld die door de curator van de schuldhulpverlening 'geregeld' zou worden. Alleen bleek er na vier jaar niets te zijn gebeurd. Daarnaast jojo'de K. van instelling naar instelling en van inrichting naar inrichting. Hier kon hij uiteindelijk ook niet geholpen worden. Door een arrestatie, een rechtszitting en een veroordeling dacht K. eindelijk de nodige hulp te kunnen krijgen.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
We weten wie het zijn (11-7-2020 om 18:27)
JA , de curator van schuldhulpverlening staat bekend. Net als die ambtenaar die celstraf kreeg wegens stelen van 4 ton haar clienten en de gemeente. Het is niet pluis daar.. De gemeenteraad bralt in de media dat mensen de juiste zorg moeten krijgen...
Wim (11-7-2020 om 07:39)
Wat een gevoelloos mens om zoiets bij je partner te doen en dat als grapje te noemen. Ben je daar voor nu 49 jaar geworden? Als je leest wat jij op je geweten hebt, moest je maar voor levenslang gevangenis. Voorgoed onderbrengen waar je zulke grapjes kan uiten. Je moest je eigen diep schamen.