Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Geldboete geëist voor dodelijk ongeluk Ritthem

Toegevoegd: 11-07-2020, 05.48 uur - Update: 11-07-2020, 14.04 uur
Het ongeluk vond begin januari 2018 plaats in Ritthem.
Het ongeluk vond begin januari 2018 plaats in Ritthem.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 54-jarige K. A. uit Polen is vrijdag in Middelburg een boete van 500 euro geëist vanwege een verkeersongeval met dodelijke afloop begin januari 2018 in het havengebied Vlissingen-Oost.


A. kwam op dinsdag 9 januari 2018 met zijn vrachtwagencombinatie bij de T-splitsing van de Denemarkenweg-Europaweg-Noord in Ritthem en reed daarbij een fietser aan. Het slachtoffer, afkomstig uit Nieuwdorp, kwam net uit de nachtdienst en was op weg naar huis. De man raakte door de aanrijding zwaargewond. Hij werd met een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam maar daar overleed hij twee weken later.

Of er een causaal verband was tussen de aanrijding en het overlijden kon op de zitting niet worden vastgesteld omdat de medische informatie ontbrak. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt niet dat er sprake was van 'onvoorzichtig of onoplettend rijgedrag' maar vindt wel dat hem verweten kan worden dat hij het verkeer in gevaar heeft gebracht. De advocaat van de verdachte vond dat ook de overtreding van 'verkeer in gevaar brengen' niet kon worden aangetoond omdat zijn cliënt niet harder had gereden dan 3 kilometer per uur.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (12-7-2020 om 12:43)
Voor de zijkzakken, al eens van dode hoek gehoord? Die chauffeur doet dit niet expres.
Jp (11-7-2020 om 21:37)
Uit het vorige artikel begrijp ik dat de chauffeur voorrang moest verlenen. Dan is er sowieso schuld. Als je naar Rotterdam word gebracht, is het vaak niet best. Als het slachtoffer 2 weken later overlijdt...tsja, ik heb te weinig zicht op het medisch dossier. Maar punt bljft dat de beste chauffeur het ongeluk heeft veroorzaakt met zwaargewonde tot gevolg.
P (11-7-2020 om 13:57)
Ik snap dat dit pijn doet, maar een vrachtwagen die niet harder dan 3km rijd kan je niet aanwijzen als schuldig. Wielrenners rijden veel harder dan dat.
Peter (11-7-2020 om 09:20)
Iets te hard rijden, telefoon in hand of je belastingaangifte verkeerd invullen kennen hogere straffen en boetes!
Kees (11-7-2020 om 09:19)
Tsja, ik heb in de tijd dat het solarpark werd aangelegd, het fietspad langs de Europaweg moeten nemen. Man, man wat zitten die vrachtwagenchauffeurs vaak te suffen achter het stuur. Denk dat ik zeker 20% van de passages, die overigens ook erg onoverzichtelijk zijn, door goed te anticiperen, een botsing heb kunnen voorkomen. Het slachtoffer kwam ui Nieuwdorp en was misschien wel verplicht, gezien zijn werk die route te nemen. Het zou het een verplichting moeten zijn dat het Havenschap iets gaat doen aan de veiligheid voor fietsers op die verschillende passages. Waar is dan zo'n rechter die zich daar eens goed in verdiept. Wat hebben nabestaanden nu aan 500 euro?
Loes (11-7-2020 om 09:12)
500 euro boete , dat doet zeer voor de na bestaande. Dit rechts systeem in Nederland is niet gezond. Onbegrijpelijk een flinke celstraf is beter op zijn plaats en kosten aan de familie betalen.
Cookie-instellingen beheren