Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gecrashte motorrijder negeerde stopteken

Toegevoegd: 11-07-2020, 09.39 uur - Update: 11-07-2020, 10.09 uur
Sporenonderzoek vanochtend op de Koudekerkseweg.
Sporenonderzoek vanochtend op de Koudekerkseweg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De motorrijder die vannacht zwaargewond raakte bij een ongeluk in Vlissingen kreeg net voor het ongeval een stopteken van de politie. Dat heeft een politiewoordvoerder bevestigd.


Agenten zagen de motorrijder, een 48-jarige Vlissinger, rond 03.20 uur rijden op Nieuwendijk in zijn woonplaats. Ze wilden een routinecontrole uitvoeren maar bij het zien van de politieauto ging de motorrijder er met hoge snelheid vandoor. De agenten reden dezelfde kant en gaven de motorrijder een stopteken maar konden de motor niet bijhouden. Ze zagen wel dat hij verschillende keren door rood licht reed.

Even later, rond 03.25 uur, zagen ze dat de motorrijder was gecrasht op de Koudekerkseweg. De agenten verleenden direct eerste hulp. Twee toegesnelde ambulanceteams ontfermden zich vervolgens over het slachtoffer. De Rotterdamse traumahelikopter landde op het Badstrand. De ambulancedienst is daarom met de patiënt naar de Boulevard gereden zodat het personeel van de helikopter zich bij de ambulancemedewerkers kon voegen. De motorrijder is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Rond 04.30 uur steeg de helikopter weer op vanaf het strand.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan. De ongevalslocatie is uitgebreid vastgelegd op foto en ook is de plaats van het ongeval ingemeten. Volgens de politie is uit het onderzoek vooralsnog niets naar voren gekomen dat duidde op de betrokkenheid van een andere partij. Er was hoogstwaarschijnlijk dus sprake van een eenzijdig ongeval.

Al snel na het ongeluk werd een deel van de Koudekerkseweg volledig afgesloten voor het verkeer. De straat werd tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Sloeweg en de kruising met de President Rooseveltlaan. De gemeente Vlissingen zette hekken neer en politieagenten leidden het verkeer om.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.P. (11-7-2020 om 20:06)
Ik denk dat hij over de putdeksel is gestuiterd en toen de controle heeft verloren, er ligt daar een putdeksel net wat hoger dan de rest van het wegdek.
Marcel (11-7-2020 om 19:46)
Peter en de ander Peter ( nietdezelfde) leggen allebei de schuld bij een ander, volgens Peter is de fabrikant van de motor de schuld en volgens de andere Peter is de politie er mede aan schuldig aan dat de motorheld zich gebarsten gereden heeft, je krijgt zo het vermoede dat kromdenken in een naam zit.
Douwe dabert (11-7-2020 om 19:14)
@Peter, als ik jouw reactie lees (wat anderen blijkbaar niet kunnen), dan zie ik dat het cynisch bedoeld is.
Bas (11-7-2020 om 18:55)
@Peter (niet dezelfde) Wat is dat voor lachwekkende reactie... Je suggereert dat routinecontroles voor doden zorgen, wat klinkklare onzin is. Waarom is de kans op doodrijden hoog als ze iemand aan de kant willen zetten? Deze man heeft zichzelf in de kreukels gereden en hij is de enige die daar verantwoordelijk voor is. Als je zo reageert heb je wel een enorm bijzondere blik op de wereld en de politie in het bijzonder
Stop Race Geschiftelingen (11-7-2020 om 18:11)
Mee eens. Dit soort voertuigen horen niet op de weg waar we 100 km/u mogen, die horen op het circuit. Net als vuurwapens, die horen op de schietclub met een vergunning en niet op de openbare weg. Ik stel voor voor elk voertuig met meer dan 100kW een vergunningsstelsel moet komen en een verbod voor de openbare weg. En alleen op het circuit, dan koopt men maar een aanhanger om dat racemonster veilig met 90 km/u naar het circuit te brengen en terug. De millieuschade en het aantal doden door deze racegekken is gewoon belachelijk, stop dit onmiddelijk regering als jullie zo voor het milieu en veiligheid zijn.
Jan (11-7-2020 om 18:01)
jammer van die boom
Cookie-instellingen beheren