Weerbericht:
Geleidelijk bewolkt, vooral in de middag regen. Zondag later zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Gecrashte motorrijder negeerde stopteken

Toegevoegd: 11-07-2020, 09.39 uur - Update: 11-07-2020, 10.09 uur
Sporenonderzoek vanochtend op de Koudekerkseweg.
Sporenonderzoek vanochtend op de Koudekerkseweg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De motorrijder die vannacht zwaargewond raakte bij een ongeluk in Vlissingen kreeg net voor het ongeval een stopteken van de politie. Dat heeft een politiewoordvoerder bevestigd.


Agenten zagen de motorrijder, een 48-jarige Vlissinger, rond 03.20 uur rijden op Nieuwendijk in zijn woonplaats. Ze wilden een routinecontrole uitvoeren maar bij het zien van de politieauto ging de motorrijder er met hoge snelheid vandoor. De agenten reden dezelfde kant en gaven de motorrijder een stopteken maar konden de motor niet bijhouden. Ze zagen wel dat hij verschillende keren door rood licht reed.

Even later, rond 03.25 uur, zagen ze dat de motorrijder was gecrasht op de Koudekerkseweg. De agenten verleenden direct eerste hulp. Twee toegesnelde ambulanceteams ontfermden zich vervolgens over het slachtoffer. De Rotterdamse traumahelikopter landde op het Badstrand. De ambulancedienst is daarom met de patiënt naar de Boulevard gereden zodat het personeel van de helikopter zich bij de ambulancemedewerkers kon voegen. De motorrijder is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Rond 04.30 uur steeg de helikopter weer op vanaf het strand.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan. De ongevalslocatie is uitgebreid vastgelegd op foto en ook is de plaats van het ongeval ingemeten. Volgens de politie is uit het onderzoek vooralsnog niets naar voren gekomen dat duidde op de betrokkenheid van een andere partij. Er was hoogstwaarschijnlijk dus sprake van een eenzijdig ongeval.

Al snel na het ongeluk werd een deel van de Koudekerkseweg volledig afgesloten voor het verkeer. De straat werd tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Sloeweg en de kruising met de President Rooseveltlaan. De gemeente Vlissingen zette hekken neer en politieagenten leidden het verkeer om.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patricia Hilgersom (15-7-2020 om 16:44)
Mensen stop met deze onzin denk aan de nabestaanden
Mien mening (13-7-2020 om 05:36)
Sterkte voor de nabestaande en gun niemand ongeluk tijdens een vlucht slaande actie (mottorbestuurder) waarom zou je vluchten voor de politie als er een normale routinecontrole wordt gedaan? Dan zal er toch iets op zijn geweten hebben gehad als je dan met volle snelheid van door gaat en stoplichten negeerd plus nog eens Stop teken dan kon dit voorkomen voor de motorbestuurder
Mijn mening (13-7-2020 om 00:04)
@jan, ieder zijn mening. Maar het zou zonder hun een grote bende worden. Verder veel sterkte voor de nabestaanden, dit gun je niemand.
Jan (12-7-2020 om 18:36)
@mijn mening, Dat klopt inderdaad ik wens totaal niets met de zogenaamde dienstverlening van de politie te maken te hebben. Ik kan voor de politie dan ook totaal geen respect opbrengen. Jij mag mijn opmerkingen lomp vinden, staat ieder vrij in om te doen. De handhaving van politie alsmede de dienstverlening gebeurt puur naar willekeur. Ik heb in mijn werk teveel en te vaak gezien hoe de politie te werk, beter gezegt niet te werk gaat. Verder vind ik persoonlijk mensen die blindelings alles goedkeuren wat de politie doet, wars van de realiteit. Lees eens wat boeken, bekijk eens wat documentaires, het politieapparaat in Nederland staat bol van machtsmisbruik, corruptie en racisme. Blijf vooral dit soort feiten volop steunen..
Mijn mening (12-7-2020 om 14:29)
@jan, ik neem aan dat jij iedere vorm van dienstverlening in iedere situatie welke jou persoonlijk treft ook afwijst. Wees blij dat er politie is om onze en dus ook jou leefomgeving fatsoenlijk te houden. Denk na voordat je lompe dingen uitkraamt en toon respect naar onze dienders, ik vindt ze in ieder geval gewoon TOP!!
Anonymous (12-7-2020 om 14:27)
Nogmaals sterkte van de nabestaande, zal ook wel kinders en familie achterlaten nemen wij aan.
Cookie-instellingen beheren