Weerbericht:
Half tot zwaar bewokt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Opgevoerde brommers van de weg gehaald

Toegevoegd: 12-07-2020, 10.40 uur
Opgevoerde brommers van de weg gehaald
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft zaterdagmiddag in Terneuzen twee bromfietsen van straat gehaald die flink waren opgevoerd. Eén van de bestuurders bleek bovendien zonder rijbewijs te rijden.


Een agent in burger zag de brommers met hoge snelheid over de Bellamystraat in Terneuzen rijden. De bestuurders stopten even later bij een woning en gingen hier naar binnen. Omdat de twee fors hoger leken te hebben gereden dan toegestaan, werden collega’s ter plekke gevraagd. Besloten werd om de brommers mee te nemen naar het politiebureau om daar op een rollenbank de maximaal haalbare snelheid te meten.

Waar een maximale constructiesnelheid van 45 kilometer per uur is toegestaan, bleken deze bromfietsen behoorlijk harder te kunnen. De ene brommer haalde maximaal 78 kilometer per uur, de ander 82 kilometer per uur. Eén van de eigenaren, die zich samen met de ander op het bureau had gemeld,  bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De beide bestuurders werden beboet.

Eén van de bromfietsen produceerde ook erg veel geluid. Met toestemming van de eigenaar is daarom de uitlaat van de bromfiets gehaald en vervolgens vernietigd, zo meldt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tsja-RP (14-7-2020 om 22:12)
Ik heb vrienden wonen in Othene en als ik daar op de fiets naar toe ga, dan adviseren ze mij om niet op de wandel / fietspadden met mn fiets te rijden ivm scooters met geel kenteken mogen daar niet rijden, maar rijden daar veel te hard, opgevoerd, zeker 80 km / hr, zonder helm, met ook nog irritant veel geluid en dan lopen / fietsen daar kleine kinderen en ouderen en ook bv een scootmobiel, waar ze zich niets van aantrekken. Dan ga je echt een grens over mbt jong zijn en moet allemaal kunnen !! Dan vraag ik me af of die ouders weten wat hun lieve jongetjes op dat moment aan het uitspoken zijn en hoe ze zullen reageren als ze bericht krijgen dat er iemand zwaargewond of erger is aangereden door hun zoon,....?!
AntiGSM (12-7-2020 om 21:52)
Volgens mij is er hier weer niemand zelf ook jong geweest? Of een beetje jaloers omdat ze er zelf de kans niet voor hadden en nu verder door het leven moeten met een saaie grijze of zwarte SUV met een dikke 3 cilinder motor?
Michel (12-7-2020 om 20:30)
Hopelijk zijn het die idioten die steeds levensgevaarlijk langs de kreek en door Othene crossen.
R.A (12-7-2020 om 17:20)
Helden, jullie hebben weer de wereld gered!
Matthijs (12-7-2020 om 13:10)
Dat is niet zwaar opgevoerd, dat is zoals die scooters de fabriek uit rollen. De echte constructie snelheid dus. Zwaar opvoeren is als je 23 pk uit zo'n scooterblokje trekt. Dit is gewoon niet afgeknepen en origineel. Is ook een stuk beter voor het milieu dan met zo'n afgeknepen blok rijden.
willem (12-7-2020 om 12:40)
bro mmers--smerige 2takt motortjes--dikke blauwe walm en maar scheuren. weg er mee--maak er maar een pakketje van.
Cookie-instellingen beheren