Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe (mot)regen, lokaal mist. Morgen in de zuidhelft zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Drukke nachtdienst politie Oosterscheldebekken

Toegevoegd: 12-07-2020, 10.52 uur
Drukke nachtdienst politie Oosterscheldebekken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Politieagenten van het team Oosterscheldebekken hebben vannacht een drukke dienst gehad. Hierbij werd één persoon opgepakt die door het lint ging toen hulpverleners hem wilden helpen.


Aan het begin van de dienst werd een scooter aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig was. De politie doet hier verder onderzoek naar. De agenten gingen ook af op verschillende meldingen van geluidsoverlast, onder meer in Kerkwerve en Zierikzee. Ook andere kleine meldingen werden afgehandeld zoals die van een kampvuurtje in Bruinisse. Dit moest worden uitgemaakt.

Op diverse locaties werd hulp verleend aan personen die medische hulp nodig hadden. In een parkeergarage lag bijvoorbeeld iemand die bewusteloos was geraakt. De politie assisteerde hier de ambulancedienst. Bij een andere melding bleek een hulpbehoevende man agressief. Hij ging door het lint toen politiemensen en ambulancemedewerkers hem wilden helpen. Hij werd aangehouden maar verzette zich daarbij. De man is naar Torentijd gebracht en hulpverlening wordt opgestart.

Ook voor een vrouw die in verwarde toestand al zeker twee uur lang over een afgesloten terrein liep zal verdere hulp worden geregeld. Volgens de politie dreigde de vrouw geweld tegen de opgeroepen agenten te gebruiken. Ze is overgebracht naar de crisisdienst.

De politie kreeg ook te maken met verschillende personen die onder invloed verkeerden. In Zierikzee lag een persoon op de grond die te dronken bleek om nog een fatsoenlijk gesprek mee te voeren. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. Voor de man werd veilig vervoer naar huis geregeld.

Tijdens de dienst kregen de agenten ook een melding van een mogelijke schietpartij. Ze hulden zich daarom in kogelwerende vesten maar gelukkig bleek van een schietincident geen sprake te zijn. Er was ook niemand gewond. Wel was sprake van een ruzie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750