Weerbericht:
Bewolkt en nevelig. Overdag grijs en kil, meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Handhavers halen hond uit hete auto

Toegevoegd: 12-07-2020, 19.53 uur
Handhavers halen hond uit hete auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Handhavers van de gemeente Schouwen-Duiveland hebben zondagmiddag een hond bevrijd uit een hete auto.


Nadat melding was gemaakt van de hond gingen de handhavers poolshoogte nemen. Het dier bevond zich in een bestelbus op een parkeerplaats langs de kust. Het dier bleek niet de beschikking te hebben over drinkwater.

De achterdeur van het voertuig bleek niet op slot te zijn en op die manier kon de hond worden bevrijd. “Bij het openmaken van de deur voelden wij een warme walm uit de bestelwagen komen”, zo schrijven de handhavers op social media.

De viervoeter is overgedragen aan de dierenambulance. Informatie over de auto is gedeeld met de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (13-7-2020 om 14:06)
Mulder: dit is een onzinnige opmerking! Huisvredebreuk.... Alsof het inslaan van een autoraam wel geauthoriseerd zou zijn.... Het is te allen tijde legitiem als een persoon of een hond gered moet worden! Wat de handhavers nog wel hadden moeten doen is de eigenaar opsluiten in zijn eigen auto.
VdVonck (13-7-2020 om 12:54)
@Hermen Mulder: U heeft geen rechten gestudeerd gok ik. Huisvredebreuk, grapjas.
willem (13-7-2020 om 10:15)
h. mulder: riekt het naar huisvredebreuk? prima--als jij je huis niet uit kan terwijl het in de fik staat mogen ze je deur niet intrappen? of verbrand je liever vanwege huisvredebreuk. mag toch hopen dat je opmerking sarcastisch bedoeld was.
Franky (13-7-2020 om 08:24)
@Herman Mulder, Uw geraaskalk riekt naar onzin! Tenzij het baasje van de hond zijn bus als woning gebruikt, dan kan er huisvredebreuk plaats vinden. Echter zal dit niet het geval zijn en is de casus ook heel duidelijk, een dier in nood. In dat geval mag 1 ieder zich toegang verschaffen om het dier te redden! Ik tik zonder pardon je raampje in als de hond in een warme auto achter blijft.
Peter (13-7-2020 om 08:19)
Wow.... Ik had eigenlijk meer verwacht dat de handhavers enkel een bon onder de ruitenwisser zouden doen maar ze hebben nu daadwerkelijk eens een keer “iets” gedaan. Ik weet niet of ik nou moet juichen......
Friederike Pladdet (13-7-2020 om 07:30)
Ben blij dat de hond eruit is gehaald. Leren mensen het dan NOOIT???????De STRAF mag bijzonder hoog zijn voor de baasjes, dat is een ding wat zeker is.( zullen er met een boete of waarschuwing wel weer vanaf komen, net als bij andere van dit soort zaken, helaas) Hermen Mulder, geen idee of jij het wetboek kent maar HUISVREDEBREUK ?????? Het is geen woning maar een auto, graag eerst goed lezen. Dus wat je schrijft is COMPLETE BULLSHIT !!!!! Voor jezelf aandacht vragen door zo'n domme opmerking te plaatsen ????? Als je niet weet hoe het allemaal in elkaar zit, onthoud je dan van commentaar....staat zo raar op de website van HVZ !!!!!!!!!