Weerbericht:
Winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 54 km

Te water geraakte auto Vlissingen getakeld

Toegevoegd: 13-07-2020, 03.43 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij de Eerste Binnenhaven in Vlissingen is vannacht de personenauto getakeld die daar zondagavond in het water belandde. Uit het voertuig werd één slachtoffer gehaald. Hij/zij is naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.


Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto rond 02.35 uur op de wal getild bij de Sluiskade. Daar was het voertuig rond 23.45 uur ook te water geraakt. Direct na de melding werd door de hulpdiensten flink opgeschaald. Er kwamen twee ambulances en een traumahelikopter ter plekke. De brandweer rukte uit met een tankautospuit, een hoogwerker en twee duikploegen en de KNRM kwam ter plekke met een reddingsboot.

Kort voor 00.30 uur kon het slachtoffer op de wal worden gehaald. Hierna hebben de ambulancemedewerkers en de medewerkers van het traumateam zich over de persoon ontfermd. Rond 01.15 uur is de patiënt per traumahelikopter overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam. Over de huidige toestand van de persoon is niets bekend.

De brandweerduikers hebben nog tot even voor 01.00 uur doorgezocht naar eventuele andere inzittenden maar er werd niemand meer aangetroffen. De politie liet vannacht weten onderzoek te doen naar de toedracht van het incident. Hiervoor werden volgens een politiewoordvoerder verkeersspecialisten opgeroepen. “Ook zijn er tactische en technische rechercheurs gewaarschuwd om mee te helpen in het onderzoek naar de omstandigheden en toedracht van dit incident”, zo meldde de politie vannacht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (13-7-2020 om 17:24)
@jan het gaat om gouden uur. Niet om gouden 5 minuten. Meneer is naar ziekenhuis gebracht en dus niet overleden. Schijnbaar heeft het zenden van een “leger aan hulpverlening” baat gehad. We zullen bij u volgende keer na 5 minuten iedereen wegsturen.
Jan (13-7-2020 om 10:06)
Je kan een heel leger aan hulpverlening erop af sturen maar gezien het tijdpad vanaf de melding is de kans zeer klein dat de persoon het overleeft. De gouden 5 minuten bij waterongevallen zijn vaak in handen van omstanders.
Cookie-instellingen beheren