Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 26 km

Autobanden voor vreugdevuur onderschept

Toegevoegd: 31-12-2003, 09.57 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagmorgen enkele honderden autobanden aangetroffen die waren opgeslagen in een container op industrieterrein Ramsburg te Middelburg. Drie Middelburgse jongens van zestien, zeventien en negentien jaar oud zijn in verband met de zaak opgepakt. 

 

De politie kwam de partij banden op het spoor na verschillende tips, vertelt woordvoerder A. Don. ,,We gaan ervan uit dat de banden bedoeld waren om tijdens de jaarwisseling in brand te steken.``

 

De laatste jaren is het traditie om in de oudjaarsnacht stapels banden op te stoken. Dit gebeurt met name in Arnemuiden, waar twee jaar geleden bijna het voormalige stationsgebouw in vlammen opging door een hoop brandende autobanden die tegen het pand waren gestapeld.


Drie Middelburgers zijn in de kraag gevat in verband met de in de container aangetroffen banden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie in Arnemuiden is zeer alert om uitspattingen als toen te voorkomen.

Politiewoordvoerder Don: ,,Autobanden fikken gigantisch en zorgen voor een enorme rookontwikkeling. Dat is niet te accepteren vanwege zowel het milieu als het gevaar.``


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren