Weerbericht:
Opklaringen, vanavond en vannacht op steeds meer plaatsen (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Meer dan 25 positieve Coronatesten in Goes

Toegevoegd: 14-07-2020, 16.54 uur - Update: 27-02-2021, 23.44 uur
Meer dan 25 positieve Coronatesten in Goes
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Tim Koster

GOES - De GGD Zeeland heeft laten weten dat sinds afgelopen vrijdag het aantal positieve Coronatesten weer oploopt. Inmiddels zijn er meer dan 25 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het gaat volgens de GGD Zeeland voornamelijk om jongvolwassenen.


De GGD Zeeland heeft laten weten dat het actief bron- en contactonderzoek uitvoert, waarbij contacten van bevestigde patiënten laagdrempelig worden getest.  De GGD Zeeland meldt dat het merendeel bestaat uit jongvolwassenen. Het is nog niet bekend of het gaat om één of meerdere clusters. Dit betekent dat het bron- en contactonderzoek nog moet uitwijzen of de toename van het aantal besmettingen te herleiden is naar één of meerdere personen.

‘’De toename van het aantal besmettingen in Goes wordt vooral gevormd door jongvolwassenen. Deze groep heeft vaak slechts milde klachten, waardoor zij onvoldoende beseffen dat zij wel ouderen en zwakkeren kunnen aansteken die daarmee het risico lopen op een ziekenhuisopname.’’ Aldus de GGD Zeeland. De GGD Zeeland roept daarom alle jongeren met Corona gerelateerde klachten op om thuis te blijven en zich te laten testen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeff (15-7-2020 om 04:48)
Bij een hoog aantal gedane testen zal je zien dat het aantal besmettingsgevallen toeneemt, wat logisch is. De focus zal echter moeten liggen op het sterftecijfer ten aanzien van die besmettingen. Deze ligt, volgens de officiële cijfers, nu in lijn met een hevige griepepidemie. Nogmaals goed dat er veel getest word uiteraard, maar laat je niet blind maken door deze cijfers want ze zeggen echt te weinig.
Caretta (15-7-2020 om 00:52)
Tja, hier kon je op wachten. Versoepelingen gaan veel te snel, mensen weten er geen end meer aan. Jongeren onder de 18 mogen in groepen, want verspreiden niet of nauwelijks, uiteraard hebben zij in hun vriendengroep jong volwassenen die net 19 of 20 zijn... Plus het reizen voor vakanties gaat los, zowel Nederlanders naar het buitenland en andere gebieden in Nederland als andersom wat onze provincie bezoekt uit meerdere windstreken om ons heen. Dit is met 25 personen al lastig om alle plaatsen en mensen met wie zij in contact zijn geweest precies in kaart te brengen. Plus de onbekende contacten, supermarkt, andere winkels. Ik hou mijn hart vast...en hoop oprecht dat het hier bij blijft.....
VdVonck (14-7-2020 om 23:56)
Marc, hoe komt u erbij dat Zeeland zonder toerisme niet kan overleven? Luctor et Emergo! Toerisme kun je ook gereguleerd toelaten en een inreisverbod voor bepaalde landen.
Michel (14-7-2020 om 21:23)
@Mark, wat vindt je ervan dat veel toeristen weleens voor veel leed en eventueel doden kunnen zorgen. Als je ziet hoe die ( de mensen die zich aan de regels houden niet meerekenen) zich gedragen , dan kun je er op wachten dat het weer oploopt met de besmetting.
Marc (14-7-2020 om 20:55)
Hatsjoe is financieel onafhankelijk? En beseft niet dat Zeeland zonder toerisme niet kan overleven?
Lies (14-7-2020 om 20:41)
Zo zie je maar weer hoe besmettelijk het virus is. Ik sta er niet van te kijken. Veel mensen kruipen weer bij elkaar en de 1.5meter wordt nauwelijks nog aangehouden. Ik begrijp het best, maar kies dan bepaalde vrienden uit die je wel en welke je niet perce wil zien. Zo blijft het risico toch beperkt. Ik hoop niet dat dit het begin is van een veel grotere haard net alle gevolgen vandien. Veel beterschap allemaal. L.Eugen Ik vraag me af waar u dit broodje aap verhaal vandaan haalt. Kinderen en jongeren hebben vaak milde klachten, maar iedereen kan het overbrengen. Bij kinderen is deze kans kleiner. Maar iedereen kan het krijgen. De enige die dus liegt bent uzelf.
Cookie-instellingen beheren