Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Meer dan 25 positieve Coronatesten in Goes

Toegevoegd: 14-07-2020, 16.54 uur - Update: 12-05-2021, 00.08 uur
Meer dan 25 positieve Coronatesten in Goes
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Tim Koster

GOES - De GGD Zeeland heeft laten weten dat sinds afgelopen vrijdag het aantal positieve Coronatesten weer oploopt. Inmiddels zijn er meer dan 25 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het gaat volgens de GGD Zeeland voornamelijk om jongvolwassenen.


De GGD Zeeland heeft laten weten dat het actief bron- en contactonderzoek uitvoert, waarbij contacten van bevestigde patiënten laagdrempelig worden getest.  De GGD Zeeland meldt dat het merendeel bestaat uit jongvolwassenen. Het is nog niet bekend of het gaat om één of meerdere clusters. Dit betekent dat het bron- en contactonderzoek nog moet uitwijzen of de toename van het aantal besmettingen te herleiden is naar één of meerdere personen.

‘’De toename van het aantal besmettingen in Goes wordt vooral gevormd door jongvolwassenen. Deze groep heeft vaak slechts milde klachten, waardoor zij onvoldoende beseffen dat zij wel ouderen en zwakkeren kunnen aansteken die daarmee het risico lopen op een ziekenhuisopname.’’ Aldus de GGD Zeeland. De GGD Zeeland roept daarom alle jongeren met Corona gerelateerde klachten op om thuis te blijven en zich te laten testen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pippa (19-7-2020 om 16:56)
Ook jonge mensen krijgen covid 19 ,niemand is eigenlijk uitgezonderd op heel jonge kinderen na.Ik loop met een boog rond iedereen heen, ik vertrouw er echt niet op dat mensen hygienische maatregelen nemen ,en de 1.50 meter in stand houden.Toch is dit echt noodzakelijk willen we niet weer in een afgrijselijke lockdown terecht komen. Ik vind het fijn dat er weer toeristen naar onze mooie Zeeland komen maar laten ze zich wel aan de regels houden Een ieder die dit aan zn laars lapt een flinke bekeuring van een paar honderd euro wedden dat het werkt!!!!?
Piet (15-7-2020 om 10:36)
Wat kiezen we nu; het geld of de gezondheid ? Snap de mensen met een bedrijf wel, maar als de dood dreigt, wat is dan het belangrijkste...
Rini (15-7-2020 om 10:20)
Ik zal jou eens een maand oplsuiten oplossing#1, wat een domme domme domme opmerking. Zo werkt het niet, nog nooit van mensenrechten en wetten gehoord? En ja, ook de overheid moet zich daaran houden, en u ook!
willem (15-7-2020 om 08:10)
domheid ten top om toeristen naar zeeland te lokken. we kunnen wachten op veel meer besmettingen. ik snap wel dat toeristen nodig zijn maar niet massaal. dank aan de ( weer ) liegende rutte maar ja, dat zijn we intussen wel gewend.
brom (15-7-2020 om 07:57)
en die jongeren vullen misschien vakken bij appie of jumbo... waar weer veel mensen komen... en kunnen ,ensen besmetten die er wel heel ziek van worden.... en dan gaat het weer mis
Koos P. (15-7-2020 om 07:29)
@Marc, als geld belangrijker is dan gezondheid, dan heeft u al geen gezond verstand meer. Zeeland overleeft ook zonder toerisme, daar hoort de overheid voor te zorgen. Er gaan misschien ondernemers over de kop, maar da's altijd nog beter dan dat de hele provincie straks doodziek is en misschien komt te overlijden.
Cookie-instellingen beheren