Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gevangenisstraf voor mishandelen agenten Goes

Toegevoegd: 14-07-2020, 18.31 uur
Gevangenisstraf voor mishandelen agenten Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

GOES - Een 23-jarige man uit ’s-Gravenpolder die onlangs twee agenten mishandelde heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen van 16 dagen, met aftrek van voorarrest en waarvan 7 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Ook kreeg de man een taakstraf en moet hij een schadevergoeding betalen.

De man veroorzaakte zaterdag 7 juli onder invloed een aanrijding met een geparkeerde auto. Toen getuigen en omstanders de man op de plaats van het ongeval wilde houden ontstond er een woordenwisseling en werd de sfeer dreigend. Agenten die ter plekke kwamen namen bij de man een blaastest af waaruit bleek dat hij had gedronken. Toen de agenten hem mee wilden nemen naar het bureau voor een ademanalyse ging de man door het lint.

In eerste instantie bedreigde hij al de omstanders en getuigen, een ogenblik later werden ook de agenten bedreigd. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en ging vervolgens in gevecht met de agenten. Hierbij liep één van de agenten een gebroken neus op. De andere agent hield er een hersenschudding aan over. Beide agenten moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen en konden hun dienst niet verder vervolgen.

Omdat er snelrecht werd toegepast heeft de man zich al moeten verantwoorden voor de rechtbank in Middelburg. De rechter achtte alle ten laste gelegde feiten bewezen en veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 16 dagen, met aftrek van voorarrest en waarvan 7 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Ook heeft de man een taakstraf van 180 uur gekregen en moet hij een schadevergoeding van 1050 euro betalen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wil (15-7-2020 om 12:07)
Nee dit is goede reclame om bij de politie te gaan werken. Iemand slaat je een gebroken neus en je collega een hersenschudding en zo iemand krijgt maar 16 dagen?? Dan denk je toch als agent waar neem ik alle risico voor!
Politiebond Anpv (15-7-2020 om 09:06)
Zestien dagen min het voorwaardelijke gedeelte en aftrek van het voorarrest, dan sta je buiten. Slappe straf. Waar blijft het credo dat geweld tegen politie en andere personen uit de publieke sector harder gestraft worden. Het zijn allemaal loze kreten.
Flut NL (15-7-2020 om 06:48)
Juist nu de overheid daadkrachtig en betrouwbaar over zou moeten komen heb je dit...gewoon de boel belachelijk maken.. triest.
Rini (15-7-2020 om 06:45)
Wat hadden jullie dan liever gezien? De doodstraf ofzo?
Ja-Ja (15-7-2020 om 06:32)
Ben het volledig eens met Ron en Peter eens. "Rechter"Schaam je!!
b kaiser (15-7-2020 om 00:37)
het had best 16 maanden mogen zijn,en dan ook betalen voor kost en inwoning, anders komen de kosten nog voor rekening van de belasting betaler