Weerbericht:
geleidelijk van het zuiden uit vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Drukke maandag voor KNRM-station Breskens

Toegevoegd: 14-07-2020, 18.53 uur
Drukke maandag voor KNRM-station Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

BRESKENS - Reddingboot Zeemanshoop van KNRM-station Breskens is maandag vier keer opgeroepen en vier keer uitgevaren. Twee keer voor een boot met problemen, één keer ter medische assistentie van de ambulancedienst en één keer voor een zoekactie.


De eerste melding kwam om rond 15.50 binnen via de KNRM Helpt app. Een visboot dat voor de kust van Dishoek lag kampte met motorproblemen. Toen de reddingboot zo’n twintig minuten na het alarm ter plaatse kwam is de boot op sleeptouw genomen naar de Koopmanshaven in Vlissingen. Vanuit Vlissingen is de boot op eigen kracht de Michiel de Ruyter jachthaven opgegaan.

Toen de reddingboot rond 17.05 uur terugkeerde in de haven van Breskens zag de bemanning medewerkers van de ambulancedienst bezig op de bezoekerssteiger van de jachthaven. Een persoon had een verwonding aan het been opgelopen. De afstand vanaf de steigers naar de ambulance was echter dermate ver dat besloten werd de reddingboot in te zetten. De gewonde is met brancard overgezet op de Zeemanshoop en vervolgens bij de eigen ligplaats weer overgedragen aan de ambulancedienst.

Op het moment dat de gewonde is overgedragen aan de ambulancedienst wordt de bemanning van de Zeemanshoop opnieuw ingezet voor dezelfde visboot als eerder die middag. Volgens de verkeerpost in Vlissingen heeft de boot haar motor weer op gang gekregen en vervolgens koers gezet richting Breskens. De bemanning van de Zeemanshoop is de boot tegemoet gevaren en deze vervolgens begeleid naar de jachthaven van Breskens.

Later op de avond werd de bemanning opgeroepen om te assisteren bij de grote zoekactie naar een vermiste vrouw in het water bij Domburg. Kort na vertrek uit de haven van Breskens meldde de Kustwacht dat de persoon was aangetroffen. De bemanning kon hierop terugkeren naar het station.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750