Weerbericht:
Bewolkt en soms wat (mot)regen. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Schuur met hooibalen in brand Axel

Toegevoegd: 15-07-2020, 22.07 uur - Update: 16-07-2020, 01.42 uur
Door: Manfred Berrevoets

AXEL - In een schuur van een agrarisch bedrijf aan de Beoostenblijsestraat in Axel is vanmiddag brand uitgebroken. De schuur staat vol met hooibalen.


Volgens de brandweer is er waarschijnlijk broei ontstaan in het hooi. Rond 16.15 uur is er een blusvoertuig, ondersteund door een waterwagen, gestart met het leeghalen van de schuur. De stro- en hooibalen worden naar buiten gereden en buiten de schuur afgeblust.

Het leeghalen van de schuur is een tijdrovende klus en daarom is de brandweer al enkele uren aan het afblussen. In de tussentijd is de temperatuur in de schuur, die continu in de gaten wordt gehouden, opgelopen. Omstreeks 20.30 uur is op verzoek van de Officier van Dienst de Cobra-eenheid ingezet. Met deze eenheid kan onder hogedruk worden geblust in de hooibalen, zodat deze van binnenuit worden gekoeld.

Rond 21:30 uur constateerde de Officier van Dienst dat de temperatuur achterin de schuur verder oploopt en schaalt daarom verder op. Een extra blusvoertuig komt ter plaatse evenals een grootschalig watertransportsysteem om te voorzien in voldoende bluswater.

De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling, die door de geringe wind blijft hangen in de nabije omgeving. De brandweer adviseert uit de rook te blijven. De brandweer richt zich met één blusvoertuig op de behoud van de schuur door binnen in de schuur te blussen. Het andere blusvoertuig blust buiten de hooibalen af die naar buiten worden gereden.

De brandweerinzet gaat nog ruime tijd in beslag nemen en zal tot ver in de nacht en mogelijk in de ochtend doorgaan. De schuur is inmiddels slecht toegankelijk waardoor met een rupskraan hooibalen uit de schuur moeten worden gehaald. Vooralsnog lijkt het erop dat de schuur kan worden behouden.

Tijdens de werkzaamheden zal er overlast blijven door de rookontwikkeling.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren