Weerbericht:
Bewolkt en wat (mot)regen. Vrij veel wind, vannacht zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

OM eist celstraf tegen Vlissinger voor steekpartij

Toegevoegd: 17-07-2020, 18.06 uur
OM eist celstraf tegen Vlissinger voor steekpartij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 24-jarige S. R. uit Vlissingen is vrijdag in Middelburg een gevangenisstraf van 26 maanden plus nog eens dertien maanden als tenuitvoerlegging van een eerder voorwaardelijk opgelegde straf tegen hem geëist.


R., die alles ontkent, wordt ervan verdacht op 16 november 2019 in Vlissingen iemand met een mes in de borst te hebben gestoken, huisvredebreuk te hebben gepleegd en dreigend met een met stekende bewegingen te hebben gemaakt in de woning van zijn slachtoffer

Op de bewuste dag toog R. met zijn vriend naar de woning van een bekende. Daar zou de vriend een slaapplek krijgen, maar werd toen puntje bij paaltje kwam geweigerd. De slaapplek was ineens aan een ander toegewezen. De vriend wilde verhaal halen en verzocht R. om mee te gaan.

In de woning zou R. volgens het slachtoffer direct een mes hebben getrokken en de nieuwe slaapgast in de borst hebben gestoken. Volgens R. was het anders gegaan: ze kwamen binnen, er ontstond een klein handgemeen en vervolgens werd hij door de hond van zijn 'slachtoffer' gebeten. R. ging terug naar huis en kwam later terug. Omdat niemand open deed, probeerde hij via het balkon binnen te komen.

Volgens zijn advocaat Dunsbergen zou R. van alles moeten worden vrijgesproken. De vermeende toegebrachte messteek was niet meer dat een schrammetje, enige medische informatie over het letsel ontbrak en bovendien waren de verklaringen nogal wisselend. De uitspraak is op 31 juli.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren