Weerbericht:
Vooral langs de westkust kans op een bui, dinsdagavond regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Nepagent aangehouden voor oplichting Walsoorden

Toegevoegd: 20-07-2020, 18.56 uur
De nepagent is op de Zeedijk in Walsoorden aangehouden.
De nepagent is op de Zeedijk in Walsoorden aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

WALOORDEN - De politie heeft vanmorgen op de Zeedijk bij Waloorden en op de A58 bij Krabbendijke twee mannen aangehouden op verdenking van poging oplichting. Het gaat om een 24-jarige man uit Hellevoetsluis en een 27-jarige man uit Arnhem.


De 24-jarige verdachte belde aan bij een woning aan de Kalverdijk in Walsoorden. Hij droeg een politieshirt op een spijkerbroek. Met een smoes probeerde hij de pinpas van de bewoners te pakken te krijgen, maar deze kreeg argwaan. De zoon van des huizes vertrouwde het zaakje niet en heeft de man weg gestuurd. Hij heeft de politie gebeld en is achter de man aan gelopen. Op zijn aanwijzing is de man op de Zeedijk door echte agenten aangehouden.

De tweede verdachte uit Arnhem vluchtte in een personenauto weg. De meldkamer lichtte de agenten op straat in en twee agenten zagen hem over de A58 richting Bergen op Zoom rijden. De agenten arresteerde de verdachte ter hoogte van Krabbendijke. Beide mannen zitten vast voor onderzoek. Ook wordt onderzocht hoe de verdachte aan een politieshirt kwam.

Het slachtoffer was een maand geleden ook al slachtoffer van een telefonische oplichting. Onderzocht wordt of beide zaken verband houden met elkaar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rini (22-7-2020 om 05:38)
Alsof je hiervoor moet opletten, je bent echt intens dom als je je pinpas afgeeft, zelfs aan de politie. Als men toegang wilt tot je bankrekening gaat dat allemaal via de OvJ of de fiscus van de belastingdienst; hun kunnen zoiets aanvragen bij de bank en 9 vd 10x krijgen ze dan digitaal toegang tot je afschriften voa een gerechtelijkbevel. En op deze website zitten trouwens ook veel nep agenten (en rechters), voornamelijk in de comment sectie!
Wim (21-7-2020 om 06:54)
Ja mannen leuk geprobeerd maar niet geslaagd de echte politie heb je nu kennis met gemaakt en gelukkig geen pinpas gekregen door goed oplettende bewoners