Weerbericht:
Veel bewolking, vooral in de avond en nacht hier en daar regen
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 45 km

Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe

Toegevoegd: 21-07-2020, 16.30 uur
Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het aantal coronabesmettingen in Zeeland is de afgelopen week verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die de GGD Zeeland vanmiddag bekend heeft gemaakt.


In de afgelopen twee weken zijn er 60 besmettingen bijgekomen. Er is één persoon opgenomen in het ziekenhuis. De meeste besmettingen waren in de gemeente Goes, maar ook op Walcheren, Noord-Beveland, Tholen en Sluis. Op Schouwen-Duiveland en in midden en Oost-Zeeuws-Vlaanderen zijn geen nieuwe gevallen gemeld.

Van de Zeeuwse testen zijn relatief veel mensen positief getest: 2 tot 2,9 procent.De afgelopen dagen heeft de GGD de testcapaciteit al uitgebreid van 410 testen per dag vorige week, naar 580 nu. Vanwege de drukte wordt dat versneld uitgebreid naar 1000. Mede dankzij de opening van een nieuwe testlocatie op Walcheren, begin augustus.

Ook landelijk is er sprake van een stijging van het aantal besmettingen. In een week tijd is het aantal besmettingen verdubbeld van 534 naar 987. Ook het besmettingsgetal is toegenomen naar 1,29. Dat betekent dat honderd besmette patiënten nu 129 andere mensen besmetten. Om het virus in te dammen moet het besmettingscijfer op en het liefst onder de 1 liggen. Sinds 15 maart is het besmettingsgetal niet zo hoog geweest.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
NL viespeuken met geld (23-7-2020 om 17:17)
Heb me werkgevert een mail gestuurd dat ik het in covid tijd niet normaal vind dat ik mijn handen niet kan wassen op het werk, nooit meer wat van gehoord natuurlijk. En jerrycan water, een beetje zeep en een rol papier = te duur... Tja, als de economie maar kan draaien hé... Is trouwens onderaannemer voor een opdracht voor de overheid, met hun mooie praatjes = leugens. Ik WALG van hen. Ik vertik het om mensen een ziekte toe te wensen, maar het is de gedachten wel gepasseerd.
Richard (23-7-2020 om 12:08)
@Aan blikje cola.. Met een longziekte bent u 'zwak' in weerstand en doet dat er weldegelijk toe. U kunt ook voorkomen besmet te worden door binnen te blijven. Inclusief uw familie treft dat nog altijd minder mensen dan de hele wereldbevolking. En wat betreft de HIV-vergelijking waar u zelf mee komt. Uw houding is als iedereen wereldwijd aan de Aids-remmers en condooms verplichten zodat U geen rekening hoeft te houden met uw HIV-besmetting en zonder gedoe seks kan hebben. En voor de Belgen die komen zeuren op NL 'onveilig' beleid geldt hetzelfde. U MAAKT ZELF DE KEUS. BLIJF IN EIGEN LAND ALS HET ONVEILIG IS. Hier naar de supermarkt gaan want in Belgie moet je een mondkapje op en dan klagen op NL beleid als je ziek thuis komt. Het is wat.
JO JO (23-7-2020 om 11:40)
Tja, als ik al deze verhalen zo lees, hebben we allemaal een eigen mening en dat mag natuurlijk, maar wat ik wel vreemd vindt we wijzen allemaal met de vinger naar een ander, vergeet dan niet dat : één vinger naar de ander, is drie naar jezelf. Maar als we nou eens voor de spiegel gaan staan en ons afvragen: "waar ben ik mee bezig wat ga ik vandaag doen "komen we er misschien achter dat de verantwoording bij ons zelf ligt. En ik vind dat je de mensen best mag aanspreken, het gaat tenslotte om jou / u gezondheid. En eerlijk gezegd deze tweede uitbraak doet me meer als de eerste, ik weet niet hoe dat komt maar het is wel zo. Nogmaals eigen verantwoording beste mensen dan komen we waarschijnlijk al een heel eind.
D M Witte (23-7-2020 om 10:26)
We mochten toch weer op reis van de overheid , met zn allen met een vliegtuig met 300 personen tegelijk in de lucht naar onbetrouwbare landen . De overheid meet met twee maten ! De kleintjes kapot en het kapitaal ............. .
Wim (23-7-2020 om 07:13)
Jammer dat het oploopt wat toch te verwachten was de corona besmetting waar door meerdere mensen en vooral onder de jongere vele het niet interesseren wat je ziet op straat tegen komt en niet beseffen wat ze hier mee aandoen voor vele mensen over genomen word
Aan blikje cola (23-7-2020 om 07:07)
Of iemand zwak is of niet doet er niet toe...het is simpelweg not done iemand met een virus te besmetten terwijl u dat kan voorkomen. In principe is uw houding hetzelfde als mensen met HIV die moedwillig seks gaan hebben...
Cookie-instellingen beheren