Weerbericht:
Opklaringen, vanavond en vannacht op steeds meer plaatsen (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe

Toegevoegd: 21-07-2020, 16.30 uur
Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het aantal coronabesmettingen in Zeeland is de afgelopen week verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die de GGD Zeeland vanmiddag bekend heeft gemaakt.


In de afgelopen twee weken zijn er 60 besmettingen bijgekomen. Er is één persoon opgenomen in het ziekenhuis. De meeste besmettingen waren in de gemeente Goes, maar ook op Walcheren, Noord-Beveland, Tholen en Sluis. Op Schouwen-Duiveland en in midden en Oost-Zeeuws-Vlaanderen zijn geen nieuwe gevallen gemeld.

Van de Zeeuwse testen zijn relatief veel mensen positief getest: 2 tot 2,9 procent.De afgelopen dagen heeft de GGD de testcapaciteit al uitgebreid van 410 testen per dag vorige week, naar 580 nu. Vanwege de drukte wordt dat versneld uitgebreid naar 1000. Mede dankzij de opening van een nieuwe testlocatie op Walcheren, begin augustus.

Ook landelijk is er sprake van een stijging van het aantal besmettingen. In een week tijd is het aantal besmettingen verdubbeld van 534 naar 987. Ook het besmettingsgetal is toegenomen naar 1,29. Dat betekent dat honderd besmette patiënten nu 129 andere mensen besmetten. Om het virus in te dammen moet het besmettingscijfer op en het liefst onder de 1 liggen. Sinds 15 maart is het besmettingsgetal niet zo hoog geweest.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oekandatnoe ? (23-7-2020 om 06:53)
Goh, in NL doen "we" he-le-maal nix aan die pandemie en dan stijgt het aantal ? Wat gek zeg. Kan zo een "expert" dit verklaren ?
gun (22-7-2020 om 20:58)
ben gisteren in putte geweest daar staan de belgen wel 2 meter uit elkander met mondkapjes op hier lopen ze op de mosselboellevaar met 10 mensen in groepje waarom heeft den haag dit vrij kunnen geven tijdens de vacanties had gewacht tot september om deze maatregels vrij te geven
willem (22-7-2020 om 18:48)
te vroeg versoepeld en oerdom om toeristen binnen te halen. straks ziekenhuizen en ic weer vol en zich uit de naad werkende verzorgers. bedank "heren" die voor veiligheid moeten zorgen. jullie deugen niet voor waar je voor aangesteld bent.
Blijf Thuis (22-7-2020 om 18:38)
@ frederik, u bent toevallig geen belg die hier ons komt vertelen wat wij moeten doen hoop ik. Want dan weet u het antwoord denk ik wel.
Percentages snappen veel mensen niet (22-7-2020 om 18:37)
Meer realistich, 10000 besmette mensen, en die hebben we ruimschoots in NL, besmetten dan 12900 anderen, dan zijn het er 22900 = 29541 besmette mensen. Geeft goed aan hoe achterlijk ze bij het rivm zijn en hun experts te dom om te werken, als ze er geen termijn aan knopen. is die 1,29 dan per uur ? of dag ? jaar ? seconde ? Ik ga maar uit van een dag, dan hebben we zaterdag al 37.221 besmettingen. Hoe lang het duurt voordat we allemaal besmet zijn laat ik aan de rekenwonders over. Maar ja, met zoals altijd onduidelijke en misleidende leugenachtige incomplete infromatie van de overheid kan je niet rekenen en ieder die van het voortgezet onderwijs af kwam weet dat ook. 1,29 is achterlijk hoog. de volgende lockdown is zo volgende week al.
Vlokje (22-7-2020 om 16:26)
Heb me vanmorgen laten testen in Terneuzen. Dat gebeurde in een afgesloten keet! Spijt dat ik het gedaan heb. Kan het helaas niet terugdraaien, maar lijkt me niet oke op die manier
Cookie-instellingen beheren