Weerbericht:
Opklaringen, vanavond en vannacht op steeds meer plaatsen (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe

Toegevoegd: 21-07-2020, 16.30 uur
Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het aantal coronabesmettingen in Zeeland is de afgelopen week verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die de GGD Zeeland vanmiddag bekend heeft gemaakt.


In de afgelopen twee weken zijn er 60 besmettingen bijgekomen. Er is één persoon opgenomen in het ziekenhuis. De meeste besmettingen waren in de gemeente Goes, maar ook op Walcheren, Noord-Beveland, Tholen en Sluis. Op Schouwen-Duiveland en in midden en Oost-Zeeuws-Vlaanderen zijn geen nieuwe gevallen gemeld.

Van de Zeeuwse testen zijn relatief veel mensen positief getest: 2 tot 2,9 procent.De afgelopen dagen heeft de GGD de testcapaciteit al uitgebreid van 410 testen per dag vorige week, naar 580 nu. Vanwege de drukte wordt dat versneld uitgebreid naar 1000. Mede dankzij de opening van een nieuwe testlocatie op Walcheren, begin augustus.

Ook landelijk is er sprake van een stijging van het aantal besmettingen. In een week tijd is het aantal besmettingen verdubbeld van 534 naar 987. Ook het besmettingsgetal is toegenomen naar 1,29. Dat betekent dat honderd besmette patiënten nu 129 andere mensen besmetten. Om het virus in te dammen moet het besmettingscijfer op en het liefst onder de 1 liggen. Sinds 15 maart is het besmettingsgetal niet zo hoog geweest.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frederik (22-7-2020 om 16:24)
Mijn vrouw en ik winkelen samen in Hulst , nu wij gebruiken ons mondmasker maar zijn teleurgesteld in de Nederlandse burgers die er geen gebruik van maken , is het nu zo moeilijk allen solidair te zijn en de mondmasker te gebruiken in de winkels. Als een Burgemeester of de Nederlandse overheid het NIET verplicht , dan vraag ik het a.u.b. de supermarkten het heft in handen te nemen en hun personeel te gaan beschermen. Het zijn jullie werknemers die ten eerste het voorbeeld zouden moeten geven. Niemand kan dan alvast jullie medewerkers met de vinger gaan wijzen als ziekte verspreider.
Richard (22-7-2020 om 13:27)
Opvallend wel. Ik heb me in Goes meerdere malen geergerd aan de BOAs die echt bussen staan op te wachten bij de halte om maar even heel die bus door te lopen om op mondmaskers te controleren. Waar is een uitbraak? Goes. Wat lees ik gister in de krant. Schiedam meer dan 600 besmettingen. Welke stad kent volgens cijfers van nieuwsuur strengste BOA beleid. Schiedam. In Hulst is het een drukte iedere dag zonder BOAs met belgen en duitsers alles door elkaar buiten en er is vrijwel niks. Je zou toch bijna conclusies gaan trekken... als dat nog mag
Johan (22-7-2020 om 12:58)
Je merkt dat in winkels en op straat mensen geen afstand meer houden en ook de horeca is (gezellig lekker bij elkaar) weer open. Als iedereen eind augustus weer terug is van vakantie (ook gezellig lekker bij elkaar) dan hebben we meer corona patiënten dan we ooit hebben gehad! Mensen: Gebruik uw verstand, blijf thuis en houd afstand als u dan toch echt naar buiten moet. Corona is echt nog niet voorbij!!!
Drees (22-7-2020 om 12:06)
Het probleem is dat er in Zeeland geen maatregelen zijn. In Belgie of Duitsland moet je een mondmasker dragen in de supermarkt en elk karretje door kundig personeel ontsmet. De vakkenvullers dragen in Zeeland geen maskers in de te volle supermarkten. Elke supermarkt is een corona tijdbom. De Belgische en Duitse gasten zijn verbijsterd zijn over de roekeloosheid in Zeeland. Een paar weken geleden werden ze door de politie het land uitgezet om de ziekenhuizen in Zeeland vrij te houden. Moeten ze nu in de zomer de Zeeuwse zakken met geld vullen? In Duitsland en Belgie zijn er effectieve coronamaatregelen op de stranden. Hier 45 mensen voor friettent. Iedereen will een steentje bijdragen. Kom svp met verstandig beleid.
gast (22-7-2020 om 11:59)
Moest je gister in Terneuzen kijken het was daar braderie. Het liep er al kris kras door elkaar. Niemand is er nog van bewust waar hij of zij mee bezig is. En handhaving is dan ook nergens te bekennen.
H (22-7-2020 om 09:59)
Met dank aan ons eigenwijze gedrag.
Cookie-instellingen beheren