Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 182 km

Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe

Toegevoegd: 21-07-2020, 16.30 uur
Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het aantal coronabesmettingen in Zeeland is de afgelopen week verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die de GGD Zeeland vanmiddag bekend heeft gemaakt.


In de afgelopen twee weken zijn er 60 besmettingen bijgekomen. Er is één persoon opgenomen in het ziekenhuis. De meeste besmettingen waren in de gemeente Goes, maar ook op Walcheren, Noord-Beveland, Tholen en Sluis. Op Schouwen-Duiveland en in midden en Oost-Zeeuws-Vlaanderen zijn geen nieuwe gevallen gemeld.

Van de Zeeuwse testen zijn relatief veel mensen positief getest: 2 tot 2,9 procent.De afgelopen dagen heeft de GGD de testcapaciteit al uitgebreid van 410 testen per dag vorige week, naar 580 nu. Vanwege de drukte wordt dat versneld uitgebreid naar 1000. Mede dankzij de opening van een nieuwe testlocatie op Walcheren, begin augustus.

Ook landelijk is er sprake van een stijging van het aantal besmettingen. In een week tijd is het aantal besmettingen verdubbeld van 534 naar 987. Ook het besmettingsgetal is toegenomen naar 1,29. Dat betekent dat honderd besmette patiënten nu 129 andere mensen besmetten. Om het virus in te dammen moet het besmettingscijfer op en het liefst onder de 1 liggen. Sinds 15 maart is het besmettingsgetal niet zo hoog geweest.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Melomanie (22-7-2020 om 09:05)
Positief getest op Corona, is nog niet het zelfde als daadwerkelijk een besmettingsgevaar vormen voor je medemens! De wijze van berichtgeving op deze wijze geeft alleen maar onnodig veel onrust weer! Misleidend! En zeer schadelijk voor de psychische gezondheid van de mensheid! Beste mensen blijf allert en critisch lezen. Vraag door op dergelijke berichtgevingen. Ga het a.u.b. onderzoeken!
Piet (22-7-2020 om 00:11)
Binnenkort liggen alle ziekenhuizen weer op hun gat. Mensen die dringende afspreken hebben wordt allemaal weer uitgesteld door het coronavirus. En dat hebben we allemaal te danken aan onze regering! Wij mensen kunnen blijkbaar niet met een beetje regels omgaan en sluiten de grenzen! Wat een idioten
T komt wel goed ??????? (21-7-2020 om 22:47)
T komt niet goed, als we eens rond ons heen kijken. Zondag morgen even naar de winkel in West zeeuws Vlaanderen zit er niet meer in . Geduld hebben t lost zich zelf op hoop ik . Mag hopen dat iedereen de consequenties kent als het niet goed komt. Straks zitten we lekker allemaal knus thuis , en de vogel is gevlogen!!!!!!.
Zeeuws meisje (21-7-2020 om 22:35)
Vind het niet gek! Nog nooit zoveel toeristen als nu! Niet alleen alleen belgen en duitsers maar ook nederlanders die nu naar de kust gaan! Hoe willen ze het gaan doen lokaal dicht gooien?? Marineboten in westerschelde plaatsen en tanks bij de grenzen?? Ze hebben maling aan alles, afstand zero lopen nog net niet over elkaar heen!
bram goeree (21-7-2020 om 22:13)
de economie gaat voor zoals verwacht met deze regering .geld is belangrijker dan gezondheid.jammer maar het is wel zo .en straks massaal weer zeiken als de maatregelen weer aan gescherpt moeten worden en dat gaat gebeuren .maar dat hebben we enkel maar aan ons zelf te danken .maar hopen voor de zorg medewerkers dat we ons verstand op tijd gaan gebruiken .anders kunnen we weer gaan klappen voor onze ''helden ''
anton (21-7-2020 om 21:58)
en maar bang blijven jongensss... wordt veeel meer getest nu, 99,5% heeft milde of geen klachten . in servie ook 2000 besmettingen en 1 opname in ziekenhuis... doden hier loopt niet op evenals de IC. blijf je bang laten maken dan komt het dus nooit meer goed. beter om het rond te laten gaan , zeker met deze milde verschijnselen
Cookie-instellingen beheren