Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
124 files van totaal 471 km

Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe

Toegevoegd: 21-07-2020, 16.30 uur
Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het aantal coronabesmettingen in Zeeland is de afgelopen week verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die de GGD Zeeland vanmiddag bekend heeft gemaakt.


In de afgelopen twee weken zijn er 60 besmettingen bijgekomen. Er is één persoon opgenomen in het ziekenhuis. De meeste besmettingen waren in de gemeente Goes, maar ook op Walcheren, Noord-Beveland, Tholen en Sluis. Op Schouwen-Duiveland en in midden en Oost-Zeeuws-Vlaanderen zijn geen nieuwe gevallen gemeld.

Van de Zeeuwse testen zijn relatief veel mensen positief getest: 2 tot 2,9 procent.De afgelopen dagen heeft de GGD de testcapaciteit al uitgebreid van 410 testen per dag vorige week, naar 580 nu. Vanwege de drukte wordt dat versneld uitgebreid naar 1000. Mede dankzij de opening van een nieuwe testlocatie op Walcheren, begin augustus.

Ook landelijk is er sprake van een stijging van het aantal besmettingen. In een week tijd is het aantal besmettingen verdubbeld van 534 naar 987. Ook het besmettingsgetal is toegenomen naar 1,29. Dat betekent dat honderd besmette patiënten nu 129 andere mensen besmetten. Om het virus in te dammen moet het besmettingscijfer op en het liefst onder de 1 liggen. Sinds 15 maart is het besmettingsgetal niet zo hoog geweest.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (21-7-2020 om 21:42)
Vandaag Goes winkelstraat en markt en terrassen overvol heel veel buitenlanders die geen 1.5 mtr afstand houden, en alle regels in de wind slaan. Sluit de grenzen voor vakanties voor buitenlanders, door corona zijn vele Nederlanders thuis gebleven en is hierdoor al meer dan druk genoeg.
Blikje cola (21-7-2020 om 21:17)
Wat een zuurpruimen hieronder, leef en laat leven. Wilt u geen corona oplopen? Fijn, blijf dan lekker thuis. Maar ga niet andere mensen van hun vrijheid beroven omdat u net degene bent met longklachten. En ja dat is ontzettend egoistisch, maar het is evengoed egoistisch om andere mensen van hun vrijheid te beroven omdat U degene bent die zwak is!
m (21-7-2020 om 20:51)
na de vakantie kan de eigen bevolking van zeeland de gevolgen van de coronabesmetting dragen. fijn zoveel buitenlanders. 'k heb het idee dat wij beter zelf kunnen vertrekken. wat hebben we er aan als zeeland op slot gaat.
Rini (21-7-2020 om 20:38)
Dat wat men hier roept over die “Belgen en Duitsers” roepen hun in die landen ook maar dan over Nederlanders!
Cyn (21-7-2020 om 20:31)
Klopt, afstand houden is niet meer mogelijk. Loop je door stad kom je om in de toeristen. Er is geen doorkomen aan. In winkels ook, hele gezinnen in de rij bij de kassa, dus je staat hutje mutje. Echt heel fijn, iedereen lekker overal op vakantie. Héél veilig ook!! En dan verbaasd staan dat corona weer zo rond gaat.
P (21-7-2020 om 20:19)
Gek he? Moet je eens om je heen kijken en wat er op de snelweg binnenkomt. Je wordt gewoon voor de gek gehouden en constant in gevaar gebracht waar je komt en niemand treed op.
Cookie-instellingen beheren