Weerbericht:
Opklaringen, vanavond en vannacht op steeds meer plaatsen (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe

Toegevoegd: 21-07-2020, 16.30 uur
Zeeuwse coronabesmettingen nemen verder toe
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het aantal coronabesmettingen in Zeeland is de afgelopen week verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die de GGD Zeeland vanmiddag bekend heeft gemaakt.


In de afgelopen twee weken zijn er 60 besmettingen bijgekomen. Er is één persoon opgenomen in het ziekenhuis. De meeste besmettingen waren in de gemeente Goes, maar ook op Walcheren, Noord-Beveland, Tholen en Sluis. Op Schouwen-Duiveland en in midden en Oost-Zeeuws-Vlaanderen zijn geen nieuwe gevallen gemeld.

Van de Zeeuwse testen zijn relatief veel mensen positief getest: 2 tot 2,9 procent.De afgelopen dagen heeft de GGD de testcapaciteit al uitgebreid van 410 testen per dag vorige week, naar 580 nu. Vanwege de drukte wordt dat versneld uitgebreid naar 1000. Mede dankzij de opening van een nieuwe testlocatie op Walcheren, begin augustus.

Ook landelijk is er sprake van een stijging van het aantal besmettingen. In een week tijd is het aantal besmettingen verdubbeld van 534 naar 987. Ook het besmettingsgetal is toegenomen naar 1,29. Dat betekent dat honderd besmette patiënten nu 129 andere mensen besmetten. Om het virus in te dammen moet het besmettingscijfer op en het liefst onder de 1 liggen. Sinds 15 maart is het besmettingsgetal niet zo hoog geweest.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rein (21-7-2020 om 19:58)
Campings en vakantieparken weer sluiten! Je komt om in de Belgen en Duitsers, afstand houden is geen doen meer in de supermarkten.
Michel (21-7-2020 om 18:10)
Met dank aan egoïsten die geen beetje verantwoording willen nemen en denken, het zal mijn een worst wezen. Nauw het zal mijn een worst wezen dat zij ziek worden,daar vragen ze om. Maar ze nemen wel onschuldige mensen mee in de ellende.
Nina (21-7-2020 om 17:53)
Niet zo gek als Zeeland volloopt met Belgen en Duitsers gooi verdorie die grenzen op slot
niels (21-7-2020 om 17:17)
hoe lomp hoe lomp de vakanties beginnen en we geven iedereen de vrijheid hotel / campings en restaurants eigenaren schreeuwen dat ze het aan kunnen en weten hoe het veilig te laten verlopen winkels zijn gestopt met schoonmaken van winkelwagens totaal geen beleid of handhaving door gemeente en provincie laat corona uit in zeeland en de de inwoners door de vele vakantie gasten het virus krijgen het gaat maar om een ding geld geld geld stel idioten, we gaan het zien maar als het mis gaat kijk dan lief je regering aan en de mensen die het hardst schreeuwden dat het onzin is heel het corona gebeuren. Erg om een jaar geen geld te hebben of minder. De mens komt op plaats 2
een gast (21-7-2020 om 17:00)
Als deze ronde corona het succes is van onze jeugdige personen die het nodig vonden om gezellig naar een feestje te gaan of naar een café waar het gezellig druk was, dan hoop ik dat ze er zelf ook goed last van hebben en dan bedoel ik niet dat ze dood ziek moeten zijn, alleen dat ze goed voelen wat het is dan vertellen ze misschien verder dat het toch wel verstandig is om afstand te bewaren .Wie weet of dat meer mensen dat ter harte nemen zodat het geen last word voor de ziekenhuizen en andere verzorg of verpleeghuizen en misschien is het ook verstandig om mondkapjes te gebruiken. En ik hoop dat een ieder deze ellende goed doorstaat.
Cookie-instellingen beheren