Weerbericht:
Bewolkt en wat (mot)regen. Vrij veel wind, vannacht zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Pinpasfraudeur moet 64 mille terugbetalen

Toegevoegd: 21-07-2020, 19.59 uur
Pinpasfraudeur moet 64 mille terugbetalen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 32-jarige H. S. die illegaal in Nederland verblijft moet volgens het Openbaar Ministerie in Middelburg worden geplukt voor 63.418 euro. De ontnemingsvordering werd dinsdag door de rechtbank in Middelburg behandeld.


S. schitterde overigens door afwezigheid. S., die al vele jaren achter slot en grendel achter de rug heeft, kreeg eind juli 2018 door de Middelburgse rechtbank een veroordeling van drie jaar cel aan zijn broek. Hij werd schuldig bevonden aan grootschalige pinpasfraude. Veelal bejaarde mensen werden in 2016 en 2017 door S. voor zeker een ton beroofd dankzij de geëigende methode: bejaarden observeren wanneer zij aan een kassa van een supermarkt pinden, de code over hun schouder afkijken en buiten met een smoes hun portemonnee en dus ook de pinpas rollen.

Vervolgens werd er vrijwel direct gepind en de bankrekening van de bejaarden geplunderd. S. ging tegen het Middelburgse vonnis in beroep en werd toen veroordeeld tot eveneens drie jaar cel, maar daarvan wel een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Volgens de advocaat van S. heeft S. al zijn geld vergokt en bezit hij geen cent meer. Hij heeft nauwelijks lagere school gehad en zijn werkervaring is nul. De kans op een betaalde baan is vrijwel nihil en dat is waarschijnlijk ook de kans dat de Staat die 64.000 euro kan innen. Hij verzocht dan ook die vordering aanmerkelijk te minimaliseren of zelfs op 'nul' te zetten. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (23-7-2020 om 11:15)
Zo'n kl**tz*k kun je perfect onder toezicht dwangarbeid opleggen: schoonmaak- en gemeentewerk levert per maand minimaal €1000,-- op. Zo levert de overheid ook nog een bijdrage aan iets wat ze zelf gecreëerd hebben. Verder schamele kost en huisvesten in een container. Sommetje: op 5 eneenhalf jaar heeft ie de complete som terugverdiend en kan de overheid dit bedrag aan het begin van het traject direct terugbetalen aan de slachtoffers, zodat die niet jaren hoeven te wachten op genoegdoening. Daarna nog 3 jaar laten doorwerken onder dezelfde omstandigheden voor een bonus voor de gedupeerden en vervolgens het land uit!! Er zijn ook bedrijven genoeg die ongedierte bestrijden; uiteraard pas inschakelen aan het eind van het arbeidstraject!
Terneuzenaar (23-7-2020 om 10:24)
Het feit dat mijnheer H. S. illegaal verblijft in Nederland is al dermate zorgwekkend. Nederland is kapot door onbehoorlijk bestuur. Het wordt tijd voor een grote schoonmaak daar in Den Haag. Een goed moment om de grenzen te sluiten, de tunnel tolvrij en piraten als deze hardhandig op een boot terug te zetten waar ze vandaan komen. Dat vindt ik.
Renessenaar (23-7-2020 om 08:57)
Geen werk ervaring, dan schoppen we die werkervaring er eens even in. Desnoods met een ketting en loden bal aan zijn poot sloten graven. En de paaltjes langs de weg schoonmaken. En als klap op de vuurpijl met een sateprikker onkruid weg halen. Achtelijke mafkees leuk die import ikke nie kunne werke maar stelen geen probleem.
Wim (23-7-2020 om 07:00)
Illegaal in Nederland in Nederland en dan op pad om te stelen met pinpassen van andere mensen een bedrag van bijna 64000 euro en dat gaat te vergokken op 32 jarige leeftijd man waar is je verstand gebleven om zoiets te ondernemen ik vind hiervoor de hoogste straf gegeven moet worden en natuurlijk alles terug betalen
willem (23-7-2020 om 03:14)
illegaal in nederland--geplukt worden kan hij niet maar ze kunnen hem het land uittrappen. opgeruimd staat netjes. ook de weggelopen aso's uit de voor hun bestemde containers zullen nu ze de illegaliteit induiken problemen gaan geven wanneer gaan ze mu eens echt uitzetten van die ongewensten?? of mag dat niet van de pamper partijen.
Ria.B (22-7-2020 om 20:54)
wie gaat dat betalen?
Cookie-instellingen beheren