Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man en vrouw aangehouden na belediging en bedreiging

Toegevoegd: 24-07-2020, 11.01 uur
Man en vrouw aangehouden na belediging en bedreiging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

BURGH-HAAMSTEDE - Op de Westerseweg in Burgh-Haamstede zijn donderdag een man en een vrouw aangehouden. De man, een 52-jarige man uit Koewacht, ging door het lint toen opsporingsambtenaren hem wilde controleren tijdens het vissen.


De man werd rond 15.50 uur door drie opsporingsambtenaren aangesproken tijdens het vissen. Vrijwel direct ging de man tegen hen te keer en begon te schelden en te dreigen. Vervolgens liep de man, met fiets aan de hand, weg. Toen ze de man staande wilden houden nam hij een dreigende houding aan. Ze besloten de politie te waarschuwen en hielden de man aan voor bedreiging en belediging. Daarop droegen ze hem over aan de inmiddels ter plaats gekomen politie.

Een vrouw, die bij de man leek te horen, weigerde mee te werken aan een verdere controle door de agenten. Ze zat in een auto en weigerde daar uit te komen. Ook reed ze nog een stuk naar voren met de auto. Nadat de agenten haar meerdere malen gevorderd hadden werd besloten de ruit van de auto in te slaan zodat ze haar konden dwingen tot stoppen en de autosleutels af konden pakken. Vervolgens is de vrouw uit de auto gehaald en aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Het bleek te gaan om een 60-jarige vrouw uit Koewacht.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De opsporingsambtenaren hebben aangifte gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (24-7-2020 om 18:45)
Van mij krijgen deze drie afgekeurde politieagenten alle medewerking. Deze BOA's zijn vaak te simpel om een echt vak te beoefenen, vroeger veel gepest. Zitten nu vol rancune naar de argeloze burger. Ik kan BOA's niet serieus nemen.
Johan (24-7-2020 om 17:39)
Henk de groot.. dat durven die lafbekken niet.. Met zn 3en tegen een oude vent die zijn visje wil vangen durven ze wel heel stoer op te treden.. Zo door het lint gaan is niet oké, maar die boa's die daar rondlopen een stel laffe bange poeperds die alleen iets durven als ze ruim in de meerderheid zijn. Ik snap de man zijn frustraties heel goed. Die boa's zijn gewoon 100 jaar te laat geboren!! Ga de echte overlast aanpakken en laat mensen die hun visje willen vangen gewoon met rust!
Triggered ? (24-7-2020 om 17:24)
Reisverbod geven totdat ze een behandeling bij een psycholoog volbracht hebben. Indien het een belg was een landsverbod.
Henk de groot (24-7-2020 om 15:42)
Deze 3 helden van de opsporingsambtenarij zouden eens zo standvastig en stoer moeten optreden tegen zakkenrollers , tasjesdieven etc .....
pippa (24-7-2020 om 12:44)
Schuim van de maatschappij,aanpakken die hap!!!
Rob (24-7-2020 om 12:11)
Wat een sukkels...
Cookie-instellingen beheren