Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Man en vrouw aangehouden na belediging en bedreiging

Toegevoegd: 24-07-2020, 11.01 uur
Man en vrouw aangehouden na belediging en bedreiging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

BURGH-HAAMSTEDE - Op de Westerseweg in Burgh-Haamstede zijn donderdag een man en een vrouw aangehouden. De man, een 52-jarige man uit Koewacht, ging door het lint toen opsporingsambtenaren hem wilde controleren tijdens het vissen.


De man werd rond 15.50 uur door drie opsporingsambtenaren aangesproken tijdens het vissen. Vrijwel direct ging de man tegen hen te keer en begon te schelden en te dreigen. Vervolgens liep de man, met fiets aan de hand, weg. Toen ze de man staande wilden houden nam hij een dreigende houding aan. Ze besloten de politie te waarschuwen en hielden de man aan voor bedreiging en belediging. Daarop droegen ze hem over aan de inmiddels ter plaats gekomen politie.

Een vrouw, die bij de man leek te horen, weigerde mee te werken aan een verdere controle door de agenten. Ze zat in een auto en weigerde daar uit te komen. Ook reed ze nog een stuk naar voren met de auto. Nadat de agenten haar meerdere malen gevorderd hadden werd besloten de ruit van de auto in te slaan zodat ze haar konden dwingen tot stoppen en de autosleutels af konden pakken. Vervolgens is de vrouw uit de auto gehaald en aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Het bleek te gaan om een 60-jarige vrouw uit Koewacht.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De opsporingsambtenaren hebben aangifte gedaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pietje (26-7-2020 om 13:51)
beetje overdreven om een raam kapot te slaan voor een oude vrouw in een auto.
Toon (25-7-2020 om 17:05)
De BOA's. Ben zelf oud-politieman. Sedert de jaren '70 kwamen er steeds meer lieden, die hele simpele opsporingszaken gingen doen. Deze lieden waren en zijn totaal niet geschikt (lichamelijk-geestelijk) om als volwaardig politie-ambtenaar de kunnen functioneren. Simpele opleiding en daarin geen of weinig aandacht voor de omgang met het publiek. Erg goedkope krachten. Dus de overheid lekker bezuinigen op de politie. Eerst BOA's als parkeerwacht, maar steeds meer andere taken, waarvoor ze NIET geschikt zijn. Ze maken niet voor niks GEEN deel uit van de politie. Maar BOA's zijn geen afkeurde politiemensen. Ze werden niet aangenomen door politie. Nu willen ze bewapening. Als dat wordt toegestaan....berg je dan maar. Leed niet te overzien.
Stef (25-7-2020 om 13:48)
De "jeugd" van tegenwoordig. 60 jaar en je ruit in moeten laten slaan, te triest. Voor woorden. Werk gewoon mee, boa of politie, vecht het aan als je denkt in je recht te staan
Agressieve Stropers Gepakt, Goed Zo ! (25-7-2020 om 09:44)
@ jan, volgens mij bent u zelf teveel gepest vroeger want u zit zelf vol rancune en haat. ze hadden gewoon hun vispas kunnen laten zien zoals het hoort, dat is geen onredelijk vreemd verzoek waar je je zo achterlijk en asociaal voor moet gaan gedragen, dan was er niets aan de hand geweest. maar blijkbaar lopen er veel figuen met onverwerkte emoties rond die je beter maar niet eens aan kan spreken of zelf aan mag kijken want dan worden ze gelijk agressie pleger en krijgen een strafblad. dat alles voor die paar visjes en om een paar tientjes voor een vispas uit te sparen en u neemt het daar nog voor op ook
Altijd door een ander (25-7-2020 om 07:08)
Altijd geklaag over BOA's , voornamelijk door de lieden die zelf voor belachelijke bezuinigingen bij de politie stemden waardoor ze zelf BOA's gemaakt hebben. Zullen zelf wel crimineel tuig zijn want die hebben altijd zo een achterlijke obsessie tegen alles wat met de wet te maken hebben, worden dan agressief en zo en dat ligt allemaal aan de BOA die hun ooit terrecht een parkeerboete gaf zeker ? . Natuurlijk, ga in therapie of zoiets s.v.p. da's beter voor de maatschappij.
merien (24-7-2020 om 22:40)
de mensen die zitten te vitten op de boa s we zullen stellen dat die 2 mensen uit koewacht een zegen voor de mensheid goed dat ze opgepakt zijn en lange tijd vastzetten het beste